Energy - 23 mei 2022 - Energie
door VINCE

Met de huidige beurzen naar de ‘veilige’ aandelen stappen of juist niet?

Normaal gesproken krijgen veel beleggers bij een berenmarkt het idee om zich terug te trekken naar de ‘veilige’ bedrijven. Denk dan aan bedrijven met spullen die hoe dan ook nodig zullen zijn. Neem bijvoorbeeld producten als tandpasta, melk, boter en daarmee dus bedrijven als Unilever, Colgate, Kellogg’s. Wij zien echter iets anders gebeuren!

Naast de hiervoor genoemde noodzakelijke bedrijven, stapt men natuurlijk ook in cash of in obligaties. Wanneer je een beetje agressief bent ingesteld, is ook goud nog een optie.

De afgelopen week werden dit soort defensieve aandelen echter massaal verkocht! Ook allerlei verzekeringen zijn de verkoop in gegaan bij beleggers. Iets wat wij zien als een zeer positief teken. We kunnen met zo’n situatie namelijk gemakkelijk goede kansen tegenkomen!

Let op de commodities-sector!

Hieronder zie je de cashposities van fondsbeleggers die we even graag met je willen delen. Die is momenteel het hoogst sinds 2001. Ook toen was het jarenlang niet rooskleurig op de beurzen, ook toen was er sprake van een bubbel die was geknapt (Techbubbel in de jaren ’90).

Wat daar nog bovenop komt, is het feit dat ook toen de commodities-sector enorm sterk presteerde!

Om even een beeld te kunnen vormen, hebben we een grafiek opgezet vanaf 2001 tot en met 2014. De grafiek bestaat uit het verloop van een fictieve investering in 2001 in drie verschillende en ook willekeurige bedrijven uit de grondstoffen sector. Voor ieder bedrijf is er 10.000 dollar geïnvesteerd. Deze grafiek zie je hieronder:

Er zou van 10.000 maar liefst een half miljoen gemaakt kunnen zijn! Iets wat voor beleggers die de afgelopen 10 jaar hebben belegd gek zal klinken, want wat kan een goede bullmarket in energy nou teweegbrengen? Waar komt deze uitstekende prestatie van deze aandelen nou precies vandaan, na het leegklappen van de tech-bubbel uit de jaren ’90?

Dit komt omdat beleggers op dat moment de toekomstige groei en marges uit het oog verloren. In plaats daarvan focusten ze zich meer op de waarde en kasstroom van bedrijven, die sterk zijn in de energiesector!

Herhaling van de geschiedenis

Onthoudt dat beurzen cyclisch bewegen. Momenteel worden wereldwijde cashposities verhoogd en stapt men uit tech. De 8 grootste dalers van de afgelopen tijd in de techsector, vind je in dit artikel!

Maar al dit geld moet natuurlijk ook ergens wel weer een keer gestald gaan worden, en wij verwachten dat dat in de energy- en grondstoffensector zal gaan gebeuren. De reden waarom lees je onder andere in dit artikel terug!

Op deze manier zien wij dus een herhaling van de geschiedenis, want ook in 2001 zagen we deze zetten achter elkaar volgen. Eerst een hoop accumulatie en vervolgens in de aansluitende jaren profiteren.

Tijdelijke actie!

Omdat wij zeer sterke verwachtingen hebben dat deze positieve ontwikkelingen in de richting van energy zich enorm zullen uitbreiden, willen we jullie helpen om hieraan te kunnen profiteren. Daarom, en omdat het tijdens een crashmodus nooit fijn is om extra kosten te maken, hebben we een noodtarief voor ons Energy Rapport vrijgegeven.

Als Energy-abonnee ontvang toegang tot twee edities:

  • Het Energy Rapport, puur gericht op energiespelers
  • Het Resource Rapport, meer gericht op commodities

We bespreken daarin aandelen die door de markt niet worden gekend, ondergewaardeerd zijn en toch enorm groeipotentieel.

Normaal kost het Energy Rapport 249 euro voor 12 maanden en 349 euro voor 24 maanden.

Met de nieuwe noodtarieven:

12 maanden Energy Rapport voor 169 euro. En 24 maanden Energy Rapport voor slechts 249 euro!

Nu is dit letterlijk de eerste kortingsactie in jaren bij het Energy Rapport. Dit is namelijk hele gespecialiseerde research, en daardoor ook voor ons zeer kostelijk om te maken.

Profiteer er dus van:

——

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Energy

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Energy

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.