Energy - 9 maart 2023 - Aandelen
door AMY YASSIM

Dip in dit aandeel = geschenk

Stel je eens voor. Je wilt een tweedehands auto gaan kopen en je volgt de markt voor auto’s al een tijdje. En je kent de prijzen. Ineens zie je dat prijzen overal verlaagd worden. De ene dealer verlaagt met 15%, de andere dealer met 20%. Wat doe je dan? Sla je toe, want dit is de kans waar je op hebt gewacht of je begint te zweten, kijkt nog eens goed naar de prijzen, en rent dan wanhopig en zo snel als mogelijk naar de exit.

De meeste beleggers kiezen met hun aandelenportefeuille altijd voor optie B. Dat klinkt heel stom. Maar het is wel de modus operandi van velen.

Dat is uiteindelijk een van de redenen waarom BeursBrink is opgericht. Door beleggers fundamenteel inzicht te geven in bedrijven. Zodat het ook veel makkelijker wordt, om iets op waarde te schatten.

Neem bijvoorbeeld het aandeel dat we twee weken geleden hebben aangehaald.

Mega kans bij energie

Onze Energie-analisten hebben een megakans in de portefeuille zitten.

Zie daarvoor ook:

1. Whatsappje: zo’n deal in geen jaren meer gezien
2. Marktwaarde: +/- 190 miljoen, nu een deal van + 1 miljard

Samenvattend:

  • Huidige marktwaarde: +/- $190 miljoen
  • Waarde deal: $550 miljoen
  • Schulden: $90 miljoen (door onze analisten ingeschat, rekening houdend met de uitgaven van dit jaar, momenteel ligt de schuld lager)
  • Waarde project, na aftrek schulden: $22 per aandeel.

Daarmee is natuurlijk niet gezegd, dat de koers enkel kan stijgen. Daarmee is wel gezegd, dat het een enorme kans is om te kopen als de koers daalt.

Het aandeel staat nog altijd te laag gewaardeerd versus de waarde en biedt in onze ogen daardoor een enorme koopkans.

De deal is gesloten, het eerste bedrag is zelfs al overgeschreven en de milieuvergunningen zijn ook al binnen.

Toch hebben we vorige week een dipje gezien in de koers. Zeker bij wat kleinere aandelen, kunnen koersbewegingen wat groter zijn. En dat hebben we vorige week ook weer eens ervaren.

Voor onze analisten overigens heel simpel: ‘Een dip is een geschenk’.

Daarom is het goed om dit bedrijfje op je radar te hebben. En onze research daaromtrent nog eens goed door te lezen.

Nog geen abonnee?

Het Energy en Resources Rapport richt zich op energie- en materiaalaandelen. Dit is zeker voor beleggers geschikt die de sector van dichtbij willen opvolgen en behoefte hebben aan wekelijkse updates, maandelijkse rapportages en modelportefeuilles.

  • Iedere maand krijg je twee edities:
  • Het Energy Rapport en het Resources Rapport.
  • Toegang tot onze modelportefeuille en selectielijst.
  • Iedere week een portefeuilleupdate.

Abonneren kan via deze link.

 

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

 

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Energy

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Energy

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.