Nederland - 2 maart 2023 - Beursbrink
door STIJN

‘Koop koper op de dip’

Volgens enkele marktkenners is er één bepaald metaal waar beleggers en investeerders zich op moeten focussen, namelijk koper. Wegens de grote vraag en het beperkte aanbod, is het interessant om telkens een positie in te nemen wanneer koper een dip vertoont, aldus Jonathan Barratt.

Jonathan Barratt, CEO van CelsiusPro, heeft investeerders geadviseerd om koper te kopen op dips vanwege het wereldwijde tekort. Er is een grote vraag vanuit de sector ‘hernieuwbare energie’ en er is onvoldoende aanbod. Koper is een cruciaal onderdeel voor de grootschalige energietransitie.

“There is just not enough supply. And when we look at everything that’s happening in the environmental space, the renewables, everything, copper is a key component. So that’s a buy on dip at any chance you get.”

Het tekort aan koper wordt veroorzaakt door de toegenomen vraag naar elektrische auto’s, die de afgelopen jaren fors is gestegen. Hierdoor moet er ook infrastructuur worden voorzien om deze voertuigen op te kunnen laden. Koperfutures worden momenteel verhandeld tegen 4,14 dollar per pond, een stijging van 8,34 procent sinds begin dit jaar.

728x90

Andere metalen

Barratt voorspelt dat de prijzen van ijzererts met ongeveer 9 procent zullen dalen en verhandeld zullen worden tegen 110 – 115 dollar per ton als gevolg van Chinese maatregelen. Dalende prijzen voor de wereldwijde productie van staal kunnen ook bijdragen aan lagere ijzerertsprijzen.

De staalproductie is de belangrijkste motor voor de vraag naar ijzererts. De World Steel Association rapporteerde een daling van 3,3 procent in de productie van staal in januari in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Barratt verwacht ook dat de lithiumprijzen zullen stijgen gezien China mogelijk ongeveer een tiende van het aanbod van lithium uit de markt zal halen. China is de op twee na grootste producent van lithium ter wereld, na Australië en Chili. Momenteel zoekt China  illegaal naar nieuwe lithiumvelden in Yichun, de thuisbasis van ’s werelds grootste mijn voor lepidoliet.

— Meer weten over lithium en hoe je in de grondstof investeert? Bekijk dan deze pagina. —

Bronnen: Lee Ying Shan – CNBC

Foto: Pikrepo

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3 maanden geleden

I truly appreciate your technique of writing a blog. I added it to my bookmark site list and will

3 maanden geleden

I truly appreciate your technique of writing a blog. I added it to my bookmark site list and will

3 maanden geleden

Başta Çerkezköy, Çorlu Havalandırma ve Kapaklı olmak üzere tüm Trakya genelinde Havalandırma Sistemleri Kurulum Montaj ve İmalatı, Fan Sistemleri, iklimlendirme sistemleri, scrubber, davlumbaz sistemleri gibi işleri yapmaktayız.

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.