USA - 3 mei 2018 - Beursblik
door REDACTIE BEURSBRINK

Goldman handhaaft Tesla op verkooplijst

(ABM FN) De resultaten van Tesla over de eerste drie maanden van 2018 hebben de analisten van Goldman Sachs niet weten te overtuigen, waardoor het aandeel op de verkooplijst van de zakenbank blijft.

De resultaten lieten volgens de analisten een gemengd beeld zien. Daarbij herhaalde Tesla eerdere uitspraken over de productie van het nieuwe Model 3, maar details over behaalde verbeteringen waren spaarzaam, aldus de bank.

Ook wezen de analisten erop dat de schuldratio verder steeg en inmiddels op 7,5 keer de EBITDA voor 2018 ligt. Toch viel de cash burn mee, met 1,1 miljard dollar in het afgelopen kwartaal. De analisten rekenden vooraf op 1,5 miljard dollar.

Al met al was de ondertoon van de kwartaalupdate meer negatief dan positief, aldus Goldman.

Tesla staat op de verkooplijst van Goldman Sachs met een koersdoel van 195,00 dollar. De analisten denken niet dat de fabrikant zijn doelen zal halen, dat wil zeggen 5.000 auto’s van het Model 3 per week en een positieve vrije kasstroom in de tweede jaarhelft. Daarvoor zitten er te veel uitdagingen in het productieproces denken zij.

Het aandeel Tesla daalde donderdag 8,1 procent naar 276,71 dollar.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws USA

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit USA

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.