Americas - 24 september 2019 - Aandelen

Wall Street sluit lager op zorgen rond Trump

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag lager gesloten, nadat president Donald Trump zich kritisch uitliet over China en een afzettingsprocedure tegen de president in de maak leek.

De Dow Jones-index sloot 0,5 procent lager op 26.808 punten, de S&P500-index zakte 0,6 procent tot 2.967 punten en technologiebeurs Nasdaq eindige 1,5 procent lager op 7.994 punten.

De verliezen liepen eerder op de avond hoger op, na berichten dat de Democraten werken aan afzettingsprocedure tegen president Donald Trump. Voorzitter Nancy Pelosi zou andere prominente partijgenoten daarover hebben gepeild. Volgens nieuwszender NBC zal een verklaring geven “na overleg met de voorzitters, leiders en partijleden in het Congres.”

Deze week zwol de roep aan om stappen te ondernemen tegen de president, na berichten dat Trump politici in Kiev onder druk zou hebben gezet om schadelijke informatie over de Democratische presidentskandidaat Joe Biden te geven. Diens zoon Hunter Biden doet zaken in Oekraïne.

“Ik denk dat het impeachment-nieuws de aanjager is”, zei aandelenanalist Willie Delwiche van R.W. Baird. Speculatie over zo’n procedure zou meer onzekerheid in de markt brengen.

De markten stonden eerder dinsdag op verlies, nadat Trump China betichtte van manipulatie van de Chinese munt en diefstal van intellectueel eigendom in een toespraak voor wereldleiders in een vergadering van de Verenigde Naties in New York. De kritische uitspraken komen enkele weken voor een verwacht topoverleg over het handelsconflict tussen de VS en China, en drukten optimisme daarover de kop in.

In de middag drukte een tegenvallend cijfer voor het Amerikaanse consumentenvertrouwen op de koersen. De index van Conference Board voor september daalde sterker dan verwacht, van 134 naar 125 punten, waar een beperkte daling tot 133 punten was voorspeld. Vooral de verwachtingen voor de komende zes maanden verslechterden.

Ook bleken de Amerikaanse huizenprijzen in juli iets minder sterk te zijn gestegen dan in de voorgaande maand, volgens de index van Case-Shiller.

De euro/dollar noteerde op 1,1018. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0990 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0999 op de borden.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een november-future West Texas Intermediate daalde 2,3 procent tot 57,12 dollar, terwijl een november-future Brent 2,6 procent goedkoper werd op 62,70 dollar. Inmiddels hebben ook de Britten, Duitsers en Fransen geoordeeld dat Iran achter de drone-aanvallen op de Saoedische olievelden zit.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Netflix ging onderuit met 4,5 procent, na zorgen bij analisten over de winst van het videostreamingbedrijf, gezien de aankomende concurrentie van Disney en andere platforms.

Het moederbedrijf van Google, Alphabet, eindigde 1,2 procent lager, ondanks een overwinning op de Europese Unie voor de rechtbank. Franse autoriteiten eiste dat Google links naar gevoelige persoonsgegevens niet wereldwijd hoeft te verwijderen, maar het Europese gerechtshof oordeelde dat dat niet hoeft.

Starbucks won in hoger beroep tegen een uitspraak van de EU, om 33 miljoen aan achterstallige belasting te betalen. Volgens het Europees Gerechtshof waren de met Nederland gemaakte belastingafspraken geen ongeoorloofde staatssteun. Het aandeel verloor 1,1 procent.

Facebook verloor 3 procent. Het socialemediabedrijf koopt de startup CTRL-labs voor een niet nader genoemd bedrag. De nieuwe aanwijst onderzoekt hoe mensen met elkaar kunnen communiceren door midden van hersensignalen.

Blackberry ging onderuit na tegenvallende resultaten. Het aandeel van de hardwareproducent verloor 22 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.