Nederland - 28 december 2020 - Aandelen
door STIJN

President Trump ondertekent dan toch ‘COVID relief bill’

De kogel is door de kerk, president Trump heeft zijn handtekening gezet onder het 900 miljard stimuluspakket dat vorige week werd overeengekomen in de Senaat. Toch blijft hij benadrukken dat de stimuluscheques van 600 dollar per persoon te weinig zijn en eist van zijn partij dat ze werk maken om deze te verhogen naar 2.000 dollar per persoon.

Het was spannend in de Verenigde Staten de afgelopen weken. Er werd al maandenlang gediscussieerd over een nieuwe ‘COVID relief bill’. Het leek er even op dat er dit jaar geen nieuw pakket meer ging komen waardoor miljoenen Amerikanen in de armoede zouden belanden. Vorige week was er dan toch een akkoord maar Trump dreigde te weigeren deze te tekenen.

De president noemde de ‘600 dollar stimulus checks’ een schande en onvoldoende voor de Amerikaanse bevolking. Hij dreigde vorige week de ‘relief bill’ niet te ondertekenen omwille van deze cheques. Maar eind goed al goed want Trump heeft dan toch zijn kribbel gezet onder de stimulus van 900 miljard dollar. Ongeveer een 10 miljoen Amerikanen hebben echter 300 dollar per persoon aan werkloosheidsuitkeringen verloren omdat Trump vorige week niet heeft getekend.

Nog meer stimulus?

De kribbel van Trump was broodnodig want er viel geen tijd meer te verspillen. Toch is het verhaal omtrent de ‘relief bill’ en de cheques nog niet afgelopen. Amerikaanse politici zullen deze week opnieuw samenkomen in een poging om de stimuluscheques van 2.000 dollar erdoor te krijgen.

Analisten verwachten dat de handtekening van Trump en de poging van Amerikaanse politici om de cheques nog te verhogen, grote katalysatoren zullen zijn die de Amerikaanse aandelenmarkten hoger zullen stuwen. De Amerikaanse futures noteren momenteel donkergroen.

Bronnen: CNBC

Foto: Michael Vadon – Wikimedia – CC BY-SA 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.