Nederland - 19 december 2020 - Beursbrink
door STIJN

Nu ook vaccin van Moderna goedgekeurd door FDA

Het jaar 2021 kan niet anders dan goed worden voor de Amerikaanse economie en beurzen, zouden menig beleggers en investeerders denken. Na het vaccin van Pfizer keurde de Food and Drug Administration ook het vaccin van Moderna goed voor noodgebruik. Dit is een extra hulpmiddel om de coronapandemie in de Verenigde Staten te stoppen. Met andere woorden, nu zou de Amerikaanse economie nog sneller kunnen herstellen.

De beursweek eindigde met positief nieuws omtrent het vaccin van Moderna, namelijk dat de Food and Drug Administration groen licht heeft gegeven om het vaccin te gebruiken voor noodgebruik. Daarmee staat de teller op twee wat betreft hulpmiddelen voor de Amerikaanse economie om vlotter te herstellen in 2021. Vorige week werd het vaccin van Pfizer goedgekeurd.

Stephen Hahn, FDA commissaris, benadrukte het belang van deze goedkeuring gezien de Verenigde Staten nu twee doeltreffende vaccins heeft om de coronapandemie te bestrijden.

With the availability of two vaccines now for the prevention of COVID-19, the FDA has taken another crucial step in the fight against this global pandemic that is causing vast numbers of hospitalizations and deaths in the United States each day

Tweede vaccin

Initieel werkte Moderna aan mRNA om kanker te bestrijden maar had hun onderzoek aangepast om deze techniek toe te passen voor een werkend ‘griepvaccin’. Op 7 januari, nog voor China één coronadode had gerapporteerd, waren ze reeds begonnen aan de ontwikkeling ervan.

Het vaccin bleek voor 94,1 procent effectief te zijn tijdens de klinische fase, een procentje minder dan het vaccin van Pfizer. Door de goedkeuring van de FDA kunnen de Amerikanen vandaag al beginnen met de distributie van de vaccins van Moderna om ze vervolgens maandag al te kunnen toedienen. De vaccins van Pfizer worden nu al een volle week toegediend.

De Amerikaanse overheid verwacht dit jaar nog 40 miljoen dosissen te kunnen verdelen naar ziekenhuizen, klaar voor gebruik. Moderna heeft aan order gekregen van 6 miljoen stuks voor hun eerste levering, dat is het dubbel dan dat van Pfizer.

Bronnen: Yahoo Finance

Foto: Gerd Altmann – Pixabay

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.