Nederland - 12 december 2020 - Beursbrink
door STIJN

FDA keurt Pfizer-vaccin goed, USA kan eindelijk beginnen met vaccineren

De Food and Drug Administration heeft na lang beraad beslist om het vaccin van Pfizer goed te keuren. Dit is een belangrijke beslissing om een einde te maken aan de pandemie in de Verenigde Staten. President Trump noemde de ontwikkeling van het vaccin in slechts 9 maanden één van de grootste wetenschappelijke verwezenlijkingen uit de geschiedenis.

Heugelijk nieuws vanuit de Verenigde Staten van Amerika. De Food and Drug Administration heeft vrijdagavond zijn goedkeuring gegeven om het vaccin van Pfizer in te schakelen voor noodgebruik. Concreet betekent dit dat de Amerikanen een einde kunnen maken aan de pandemie binnen hun landsgrenzen. De Amerikanen zijn van plan om dit weekend te beginnen met vaccineren.

President Donald Trump kondigde het goede nieuws aan via een tweet. In slechts negen maanden tijd wisten Pfizer en BioNTech, dankzij financiering van de Amerikaanse overheid, een bijzonder effectief vaccin te ontwikkelen dat veilig is in gebruik. Trump noemde het een ‘medisch mirakel’.

Eind pandemie

De overheid is van plan om 2,9 miljoen dosissen te distribueren dit weekend en nog eens 2,9 miljoen dosissen begin januari. De goedkeuring van de FDA kon niet op een meer cruciaal moment komen gezien de dramatische situatie in de Verenigde Staten. Het aantal besmettingen is er aan het pieken en er zijn al meer dan 300.000 doden gevallen door COVID-19.

De uitrol van het vaccin betekent het begin van het einde van de pandemie in de USA, aldus Donald Trump. Iets waar men al een tijd op zit te wachten want de economische schade loopt op. Het vaccin betekent ook een herstel van de economie. Analisten verwachten dat, eens de strenge maatregelen versoepeld worden, de Amerikaanse economie op korte tijd sterk kan herstellen.

Bronnen: CNBC

Foto: Gerd Altmann – Pixabay

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.