Azie - 7 augustus 2019 - Azië

Ray Dalio: beleggers, zet ook in op China

door RAJA SPEET

Ray Dalio, oprichter van ’s werelds grootste hedgefonds, Bridgewater Associates, waarschuwde beleggers dat ze China niet uit het oog moeten verliezen. Als belegger moet je risico spreiden en daarom ook in China beleggen.

Dalio doet zijn uitspraak net nadat de spanningen in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China hoog zijn opgelopen. Trump voerde nieuwe importtarieven in, China devalueerde zijn munt, etc…

Volgens Dalio is het niet zeker welk machtsblok de strijd zal winnen. Daarom zei hij dat het als belegger slim is om op “beide paarden in te zetten”. Bovendien stelde de hedgefondstitaan dat er enorme kansen liggen in China, omdat het land zich openstelt voor buitenlands kapitaal.

Dailo deed zijn uitspraken overigens in een video van Bridgewater. Hier zie je het volledige interview.

** Ben je al lid van ons Youtube Kanaal? Bekijk het kanaal hier en de video’s die het BeursBrink-team frequent publiceert. **

‘Zou je niet in een opkomende macht willen investeren?’

De huidige spanningen tussen de Verenigde Staten en China doen Dalio denken aan andere periodes in de geschiedenis. Want het is uiteraard al veel vaker voorgekomen dat wereldmachten wisselen. Dalio vergeleek daarom de huidige situatie met de opkomst van Nederlanders, Engelsen en meer recent de Amerikanen. De superbelegger zei:

Zou je vroeger niet in het Nederlandse rijk geïnvesteerd willen hebben? Zou je niet hebben willen investeren in de industriële revolutie en het Britse rijk? En zou je niet willen investeren in het imperium van de Verenigde Staten? Ik denk dat het vergelijkbaar is.

De woorden van Ray Dalio passen overigens perfect bij onze beleggingsvisie. Juist, omdat we China als zo kansrijk zien, hebben we vorige maand een compleet nieuw rapport geintroduceerd. Het Azië Rapport richt zich op kansen in de Aziatische markt, waarbij we nu vooral inzetten op Chinese aandelen.

Zelfs waardebeleggers maken nu een fout

Kijk, we hebben het zelf al een paar keer aangegeven: China is goedkoop, heeft zeer veel beleggingskansen en groeimogelijkheden. Maar beleggers moeten er niets van weten.

Zelfs waardebeleggers laten China nu links liggen, terwijl de waarde absoluut aanwezig is. Geen enkele andere economische grootmacht, heeft een beurs waar momenteel zo veel aandelen onder of dicht tegen hun boekwaarde handelen.

Bekijk onderstaande grafiek maar eens:

Op bovenstaande grafiek wordt het allemaal al wat duidelijker: China is in de afgelopen 20 jaar nog NOOIT zo goedkoop geweest.

Maar beleggers lijken zich alleen maar bezig te houden met de handelsoorlog. Wat weer bijzonder is, omdat er in China heel veel bedrijven zijn die het merendeel van de omzet uit China zelf halen (en dus inspelen op de eigen inwoners en niet afhankelijk zijn van import of export).

Ben je nog geen abonnee van het Azië Rapport? Bekijk dan even deze pagina, voor meer informatie. 

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Azie

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Azie

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.