Nederland - 1 juli 2019 - Azië

UBS: Chinese aandelen steeds populairder bij buitenlandse beleggers

door RAJA SPEET

Chinese aandelen zijn nog steeds populair bij buitenlandse beleggers. Sterker nog, de Oosterse aandelen zullen alleen maar populairder worden. Want nog voor het einde van het jaar zal er ongeveer 70 miljard dollar aan kapitaal vanuit het Westen de Chinese aandelenmarkten in vloeien.

Althans dat zegt Eugene Qian, president bij USB Securities. Volgens hem kijken beleggers buiten China al voor 12 tot 18 maanden naar Chinese A-aandelen om vervolgens hun slag te kunnen slaan. A-aandelen zijn aandelen die in de yuan worden verhandeld op de Chinese beurzen.

De uitspraak van Qian komt overigens op een moment dat Chinese aandelen de lucht in schieten. Dat heeft alles te maken met de onlangs gemaakt afspraken in het handelsconflict met de Verenigde Staten. President Donald Trump en President Xi Jingping besloten om een wapenstilstand te houden.

Een van China’s leidende beurzen, de Shenzhen Component, steeg met bijna 4 procent op maandag, volgens data van Google.

Chinese aandelen in de MSCI

Qian doet zijn uitspraak echter niet op basis van de onlangs gevoerde handelsgesprekken van de twee wereldleiders. Wel doet Qian dat op basis van een omarming van Chinese aandelen door MSCI.

Beleggers buiten China zullen steeds meer zeggenschap krijgen in Chinese bedrijven, omdat MSCI meer Chinese aandelen zal opnemen in de wereldwijde indices. Op die manier krijgen beleggers die al in de wereldwijde MSCI index zitten automatisch blootstelling aan Chinese beursgenoteerde bedrijven.

Daarom schat Qian dat er dit jaar nog 70 miljard dollar aan buitenlands kapitaal in de Chinese aandelenmarkt zal stromen.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.