Nederland - 22 maart 2022 - Beursbrink

Ray Dalio’s Bridgewater stapt in crypto

door STIJN

Bridgewater Associates, ’s werelds grootste hedgefonds dat beheerd wordt door o.a. investeerder Ray Dalio, gaat in een cryptofonds investeren via een extern fonds. Dit is een belangrijk signaal want het gaat hier over een investeringsfirma dat 150 miljard in totaal beheert. Crypto wordt hoe langer hoe meer serieus genomen als digitale activa.

Groot nieuws voor de cryptowereld, ’s werelds grootste hedgefonds stapt in crypto. Ray Dalio’s Bridgewater Associates heeft laten weten dat ze via een extern fonds zullen gaan investeren in bitcoin en dergelijke. En dat is niet niks vermits we hier spreken over een hedgefonds dat in totaal 150 miljard dollar beheert. Een duidelijk signaal dat crypto serieus wordt genomen.

While we won’t comment on our positions, we can say Bridgewater continues to actively research crypto but is not currently planning on investing in crypto.

De woordvoerder van Bridgewater gaf niet vrij welke posities ze specifiek hebben ingenomen of gaan innemen, wel dat ze onderzoek blijven doen naar crypto. Bitcoin zal zeker één van de posities zijn, vooral omdat Ray Dalio in 2021 hier zelfs persoonlijk posities in heeft genomen.

Bitcoin

Vorig jaar liet Dalio weten dat hij bitcoin ‘one hell of an invention’ vindt en noemde het ook ‘goud voor millenials’. Het is dus geen geheim dat hij een grote voorstander is van crypto. Bridgewater volgt hiermee het voorbeeld van Marshall Wace, een hedgefonds dat gevestigd is in Londen.

Wat opvallend is, is dat een woordvoerder van Bridgewater vorige maand nog ontkende dat de hedgefonds zou investeren in crypto. Ray Dalio had eerder ook al eens gewaarschuwd dat, mocht bitcoin te groot worden, overheden zouden ingrijpen en de munt klein zouden kunnen krijgen.

Bronnen: Danny Nelson & Ian Allison – Coindesk

Foto: Web Summit – Flickr CC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.