Hedgefonds

Kennisbank
Hedgefonds

Een hedgefonds, is letterlijk vertaald een hefboomfonds.

Een hefboomfonds is een beleggingsfonds dat open is voor een gelimiteerd aantal investeerders en dat een groter aantal strategieën toepast dan een gewoon beleggingsfonds.

Ieder hedgefonds heeft zijn eigen investeringsstrategie. Maar de meeste hefboomfondsen worden opgericht zodat ze zich voor klassieke beleggingsrisico’s proberen indekken door te “hedgen”.

Ze proberen niet te veel geld te verliezen als hun strategie foutgaat. Er zijn zelfs hedgefonds die gewoon ervoor willen zorgen dat ze in alle marktomstandigheden een positief rendement behalen. Dit noemt men “Absolute Return” fondsen. Het rendement van dit soort fondsen kan niet vergeleken worden met het rendement van de markt want men probeert met een zo min mogelijk risico altijd een positief rendement te behalen. De correlatie met de rest van de markt is ook zeer laag. Dit soort van fondsen zijn populair bij zeer grote beleggers.

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.