Azie - 18 juli 2019 - Azië

McKinsey: Azië 50 procent van de wereldeconomie in 2040

door RAJA SPEET

De 21 eeuw is van Azië. Dat is de boodschap uit een onderzoek van het McKinsey Global Institute. Volgens de consultant is Azië goed op weg om in 2040 de helft van de wereldeconomie voor zijn rekening te nemen.

Onlangs kwamen er cijfers over de Chinese economie. Uit deze blijkt dat de Chinese economie op een laagste groeitempo zit in 27. Toch ligt het momentum in Azië en China, volgens McKinsey. De opkomst van Azië is zelfs sneller dan verwacht:

De opkomst van Azië gaat sneller dan verwacht. Er zijn al marktleiders. Mensen van het platteland zijn al omgetoverd tot stedelijke middenklasse. Aziatische steden zijn al internationale financiële centra.

40 procent van consumptie komt uit Azië in 2040

In 2040 zou de Aziatische economie de helft van de wereld bedragen. Daarnaast zal het goed zijn voor 40 procent van de consumptie. Dit zal gevolgen hebben voor de export naar het Westen. Want een steeds groter deel van de ‘made in China’ producten zullen in China of andere delen van Azië verkocht worden.

Oliver Tonby, bestuurder van McKinsey, reageerde op het onderzoek. Volgens hem is het, zeker met het oog op de toekomst, het waard om je te verdiepen in Azië. Zo stelde hij:

Als je de wereldwijde economie en de toekomst ervan wil begrijpen, dan moet je Azië begrijpen.

Azië heeft geprofiteerd van Chinese groei

Het onderzoek stelt dat de groei van China zijn vruchten heeft afgeworpen naar andere delen van Azië. Doordat de lonen in China zijn gestegen, zijn landen als Vietnam, India en Bangladesh interessant geworden voor arbeid. Hierdoor hebben deze regio’s hun export van op arbeid gebaseerde producten kunnen uitbreiden. Respectievelijk met 15, 8 en 7 procent, stelt het onderzoek.

Bron: Livemint

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Azie

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Azie

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.