Energy - 3 juni 2022

Is het al te laat om in energieaandelen te stappen?

door VINCE

De afgelopen tijd hebben we al meerdere keren ons positief oordeel over energieaandelen gedeeld. Inmiddels zien we veel beleggers twijfelen of het nu niet al te laat is om op de energierally te springen in plaats van het investeren in de afgestrafte techsector. Wij vinden dat zeker niet en geloven nog steeds dat energie de betere keuze is!

In onder andere deze artikelen lees je onze eerder gedeelde redenen waarom wij zo positief zijn over de energiesector:

De meest recente resultaten uit resources:

Laatst stuurden we weer een nieuwe editie van het Resources Rapport uit naar leden met daarin een nieuwe kooptip. In dit rapport behandelen we voornamelijk commodities.

Die kooptip stond een aantal dagen later al op een plus van 14,77%. Met andere woorden… 2.000 euro geïnvesteerd, was al genoeg geweest om het hele pakket van het Energy Rapport (waar je het Resources Rapport bij krijgt) voor 2 jaar, direct terug te verdienen!

Daarnaast deelden we ook een nieuwe kooptip in het Energy Rapport de week ervoor. Ook die staat al ruim in de plus, met zo’n 11%! We hebben de eerste screenshots van abonnees met winsten al binnen gekregen:

Op deze kortgeleden gedeelde kooptips wordt dus al snel sterke winst behaald. Dit is iets wat we met de huidige berenmarkt uitsluitend in de energie- en grondstoffensector terugzien!

Waarom kopen we dan geen dip van bijvoorbeeld Netflix?

We zien nog steeds her en der wat twijfel onder beleggers over de energiesector. Via onze mailbox krijgen we dan ook vaak vragen als:

‘Is het nu niet veel verstandiger om Netflix te kopen dan energy, want energy doet het zo goed de laatste tijd en is dus veel meer gehyped?’

Kijk eens naar onderstaande grafiek van Netflix:

Dat ziet er niet uit als een aandeel dat gekocht wordt door grote partijen. Dat ziet er uit als een aandeel dat verkocht wordt door grote partijen. De grafiek bij Netflix geeft aan dat de weg van de minste weerstand naar beneden is. Natuurlijk kan je dat signaal negeren en denken dat Netflix een jaar geleden bijna aan de $750 kon ruiken, maar tijden veranderen!

Het aandeel dat we deelde in het Resources Rapport maakt helemaal geen nieuwe lows, of heeft een grafiek die linksboven begint om rechts onder te eindigen zoals de grafiek van Netflix. En al helemaal tijdens een berenmarkt loont het de moeite om te kijken naar de aandelen die zich goed staande houden!

Sectoren met Oliebedrijven, energiebedrijven etc. die jarenlang ondervertegenwoordigd waren in iedere portefeuille. Die sectoren, komen nu juist tot leven.

Maar het merendeel van beleggers kijkt nog naar de Netflixen van deze wereld. Daar is natuurlijk niets mis mee, en ook in een berenmarkt kan een Netflix een stevige counterrally laten zien. Alleen wil je als belegger natuurlijk graag de massa voor zijn. Daarom kijken wij momenteel niet naar aandelen als Netflix, maar vinden we de kansen in de energiesector!

Energie ook gewild bij de grote jongens!

Als je momenteel nog steeds twijfels hebt of het niet al te laat is, dan is het volgende nog goed om te weten:

Twee levende legendes op de beurs, Buffett en Druckenmiller, stapten ook pas afgelopen kwartaal in energie!

Warren Buffett heeft bijvoorbeeld met zijn Berkshire Hathaway het belang in Chevron afgelopen kwartaal meer dan verviervoudigd en binnen een paar weken zo’n 7 miljard dollar geïnvesteerd in Occidental Petroleum (beide oliebedrijven)!

Natuurlijk heb je zelf als belegger de winsten uit afgelopen kwartaal die deze grote jongens pakte gemist. Maar vraag jezelf af: staan Buffett en Druckenmiller bekend als korte of lange termijn investeerders? Hele grote kans dus dat er nog veel kwartalen van euforie in energie tegoed zijn.

Wacht niet langer!

Zoals we nu meerdere malen aan hebben gegeven is het nog zeker niet te laat om in energie te stappen. Echter voor het noodtarief op ons Energy Rapport is het wel bijna te laat!

Omdat we er echt van overtuigd zijn dat de kansen in energy en resources liggen, hebben we een noodtarief ingesteld op het Energy Rapport. Dat betekent dat u nu extra voordelig uw toegang tot onze energy en grondstoffen research vast kunt leggen voor de komende jaren.

Iedereen die intekent op ons Energy Rapport (focus op energieaandelen), krijgt daar ook gelijk ons Resources Rapport (gericht op grondstofaandelen) bij. En dat samen voor één lage prijs:

>>> 12 maanden Energy Rapport voor maar 169,- (i.p.v. 249 euro).
>>> 24 maanden Energy Rapport voor maar 249,- (i.p.v. 349 euro).

Wacht hier dus niet langer mee, want dit is de laatste week dat deze actie geldig is!

——

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Energy

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Energy

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.