Cryptoknallers - 20 december 2022 - crypto
door VINCE

VanEck: in 2023 $25 miljard aan off-chain activa getokeniseerd

Leidinggevenden bij fondsbeheerder VanEck zijn optimistisch over een groei in getokeniseerde off-chain assets, ook wel Real-World Assets (RWA’s) genoemd. Matthew Sigel, hoofd van het onderzoek naar digitale activa bij VanEck, deelde onlangs zijn verwachting dat financiële instituten volgend jaar meer dan $25 miljard aan RWA’s naar de blockchain zullen verplaatsen.

$25 miljard aan nieuwe getokeniseerde assets in 2023

VanEck verwacht een flinke groei voor de tokenisatie van activa. Deze voorspelling maakte ze doordat een aantal instituten het afgelopen jaar interesse hebben getoond in tokenisatie, waarbij de use case van blockchain-technologie vaak wordt onderscheiden van de bredere, volatiele crypto-wereld.

Zo heeft onder andere de centrale bank van Singapore in mei onthuld dat het samenwerkte met JPMorgan Chase om het potentieel van de blockchain en DeFi te onderzoeken. Het initiatief, genaamd Project Guardian, probeerde obligaties en deposito’s te tokeniseren met smart contracts.

Ook zei recentelijk nog Larry Fink, CEO van BlackRock (’s werelds grootste vermogensbeheerder), dat “de volgende generatie voor markten en de volgende generatie voor effecten de tokenisatie van effecten zal zijn.”

Volgens VanEck is de grote interesse ook niet zo vreemd, want ze zien duidelijke voordelen bij het tokeniseren van off-chain assets. Zo zei Matthew Sigel onder andere het volgende:

Companies are likely to employ blockchains to simplify custody and settlement while reducing costs for customers

VanEck vergroot focus naar crypto oplossingen

Gezien de bullishe verwachting voor tokenisatie, zei Jan van Eck (CEO van VanEck) dat het bedrijf zich stevig zou concentreren op crypto-native producten en oplossingen. De NFT-collectie van het bedrijf, die het in mei onthulde, is al een signaal voor wat er in 2023 gaat komen volgens van Eck.

Ook heeft het bedrijf een reeks crypto-indexen en biedt het drie Exchange traded products (ETP’s) in Europa aan, die beleggen in losse tokens of een mandje met cryptoactiva. Twee van de ETP’s hebben rond de $20 miljoen aan activa, en de ander slechts een kleine $1 miljoen. Deze hebben geen sterk jaar, want ze staan tussen de 63 en 83 procent lager dan 2021.

VanEck geeft echter aan dat het niet snel deze ETP’s stop zal zetten wegens relatief lage assets. En daarnaast verwacht het bedrijf ook dat 2023 een goed jaar zal zijn voor crypto, waardoor de ETP’s het een stuk beter moeten gaan doen.

VanEck’s prijsverwachting voor de cryptomarkt

De fondsbeheerder verwacht niet alleen voor tokenisatie veel goeds, maar de gehele cryptomarkt zal het in 2023 een stuk beter hebben dan dit jaar. Ze gaven een voorspelling voor Bitcoin in 2023, en daarmee kan je vaak ook afleiden wat ze verwachten voor de algemene markt. Momenteel koerst ’s werelds grootste cryptomunt aan $16.730.

Voor de eerste paar maanden zien ze nog een verdere daling voor Bitcoin, naar prijzen tussen de $10.000 en $12.000. Als reden hiervoor verwachten ze nog een golf aan faillissementen van Bitcoin-miners. Dit kan het dieptepunt van de cryptowinter gaan betekenen.

Maar in de tweede helft van 2023 verwachten ze dat Bitcoin naar koersen van $30.000 kan gaan stijgen, naarmate de inflatie afneemt en de volgende halvering van bitcoin nadert. De halvering zal begin 2024 plaatsvinden en is positief voor Bitcoin’s koers omdat het aanbod ermee wordt gehalveerd. Hoe schaarser iets is, hoe prijziger het wordt.

Over het algemeen verwachten ze dus dat crypto vooral in de tweede helft van 2023 zal bloeien.

——

Lees ook deze artikelen:

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Cryptoknallers

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Cryptoknallers

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.