Nederland - 21 april 2022 - Beursbrink

Australië geeft groen licht voor bitcoin ETF

door STIJN

Australische beleggers in crypto kunnen volgende week voor het eerst investeren in een bitcoin ETF. De Australische autoriteiten hebben namelijk groen licht gegeven en dat verandert een heleboel voor crypto op het contintent. Cosmos Asset Management zal op 27 april de BTC ETF lanceren en verwacht een instroom van 1 miljard dollar.

De kogel is door de kerk, de Australische autoriteiten hebben hun goedkeuring gegeven voor ETF’s die in bitcoin handelen. Er zijn verschillende kapers op de kust, zoals VanEck en BetaShares en Cosmos Asset Management, maar deze laatste trekt aan het langste eind en zal volgende week als eerste hun bitcoin ETF voor de Australische markt lanceren.

De ETF zal noteren op de CBOE Australia dankzij goedkeuring van de Australia Securities Exchange (ASX). De Cosmos Bitcoin ETF biedt een directe blootstelling aan de populaire digitale munt via de Canadian Purpose Bitcoin ETF. Kurt Grumelart, handelaar bij Zerocap, is enthousiast en ziet dit als een zeer grote stap voor crypto in Australië. Dit opent de deuren voor nog meer adoptie.

The event marks a large step forward for Australia and mainstream acceptance of the crypto industry as a whole.

Sector

Mocht de lancering een succes zijn, dan creëert dit mogelijkheden voor andere ETF’s binnen de crypto-industrie. De Australian Securities and Investments Commission (ASIC) wil nog meer autoritiet over de sector, maar senator Andrew Bragg vindt dat ongepast vermits crypto nog niet erkend is als financieel activa onder de Australische wet.

Het blijft natuurlijk niet bij die ene bitcoin ETF van Cosmos Asset Management. Andere financiële spelers zullen de komende weken en maanden ook stappen zetten in deze richting. Men verwacht een kapitaalinstroom van meer dan 1 miljard dollar de komende weken/maanden.

Bronnen: Brian Newar – Coin Telegraph

Foto: Marco Verch ProFlickrCC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.