Token

Tokens zijn cryptomunten die niet als valuta zijn bedoeld. Dat zijn bijna alle cryptomunten die bestaan. Kijk op Coingecko of Coinmarketcap en je ziet een hele rits aan verschillende tokens.

Crypto’s die werkelijk als valuta zijn bedoeld, zijn Bitcoin of Litecoin. Dit zijn dus werkelijk cryptomunten. Maar een crypto als Ethereum is weer een token.

Er zijn nu verschillende soorten tokens. De bekendste zijn utility en governance tokens. En daarnaast ook nog Non-Fungible Tokens (NFTs).

Utility tokens

Utility tokens geven je het recht om een (blockchain)netwerk te gebruiken. Als je de ETH token hebt, kan je bijvoorbeeld de Ethereum blockchain gebruiken.

Deze tokens hebben een waarde door de capaciteiten van het onderliggende netwerk. Hoe meer vraag naar de functies van het netwerk, hoe meer vraag naar de token. Dat zal de prijs doen laten stijgen.

Governance tokens

Governance tokens geven je zeggenschap over een crypto applicatie. Je kan deze het beste vergelijken met aandelen, die je zeggenschap geven in een bedrijf. Meer daarover in deze blog.

Soms worden utility en governance tokens ook gecombineerd.

Laatste Nieuws

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.