Cryptoknallers - 18 januari 2023 - crypto
door RAJA SPEET

‘Huidige rally in Bitcoin is massale shortsqueeze’

In de afgelopen 7 dagen is de prijs van Bitcoin met meer dan 24% gestegen. Toch zijn er heel wat marktpartijen die twijfels hebben bij de huidige opwaartse beweging. Analisten bij Kaiko stellen dat de rally in Bitcoin eigenlijk niets meer is dan een massale shortsqueeze waar bij honderden miljoenen aan liquiditaties zijn opgetekend.

De handelsvolumes van Bitcoin bereikte het hoogste niveau sinds de val van FTX in november vorig jaar. Maar de liquiditeit is nog niet hersteld

Dat stellen researchers bij crypto data provider Kaiko.

Ook analisten bij Bitfinex zijn nog niet heel positief.

De volledige rally die we hebben gezien, is gebouwd op de ruggengraat van shorts die worden geliquideerd. Het lijkt alsof dit een gezonde en organische beweging omhoog is, maar hier is sprake van een handjevol traders dat de markt omhoog manipuleert.

Shortsqueeze zet de markt hoger

De analisten van Kaiko en Bitfinex geven beiden aan dat er sprake is van een shortsqueeze, waardoor de koersen hoger bewegen.

Een shortsqueeze ontstaat wanneer traders short zitten op de markt en dus stukken hebben verkocht, die ze niet in bezit hebben. Als de koers dan tegen hen in beweegt en omhoog schiet, worden dit soort partijen gedwongen om hun posities te sluiten. En dat gebeurt weer, door posities te moeten kopen. Zo ontstaat een short squeeze; de participanten worden haast letterlijk uit hun posities gedrukt en moeten noodgedwongen longs kopen om hun posities te sluiten.

Straks weer lager inkopen?

Als het aan de analisten bij Bitfinex ligt, komt er nog een pullback: ‘zelfs met de huidige beweging omhoog blijft de markt heel illiquide. Een terugval mag worden verwacht’.

Benieuwd welke crypto’s wij kopen op een dip? Download dan nu deze gids.

——

Lees ook deze artikelen:


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Cryptoknallers

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Cryptoknallers

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.