USA - 6 december 2017 - ruimtevaart

Hoe kan je investeren in SpaceX?

door REDACTIE BEURSBRINK

SpaceX verandert de wereld. Het aerospacebedrijf doet dingen die iedereen onmogelijk achtte. Zelfs NASA is onder de indruk. We hebben achterhaald hoe je hier als belegger op inspeelt.

U kent SpaceX waarschijnlijk wel.

Het Amerikaanse bedrijf gespecialiseerd in ruimtetransport, gevestigd in Californië, verschijnt dan ook erg vaak in de media.

Dat de topman van SpaceX dezelfde joviale man is die achter het super succesvolle Tesla zit, kan er mogelijks iets mee te maken hebben.

Sinds de eerste succesvolle lancering van de zelfontworpen Falcon-raket, stuurde SpaceX aardschokken door de ruimtevaartbusiness.

De raketten van SpaceX zijn niet alleen vele malen goedkoper te bouwen dan traditionele raketten van NASA, maar ze zijn zelfs herbruikbaar, omdat ze kunnen landen.

Hierdoor kan SpaceX veel meer raketten de lucht in sturen binnen een bepaalde tijdspanne, zonder dat het hiervoor veel geld moet uitgeven.

Ondertussen is SpaceX de nummer 1 leverancier van het ISS geworden, en haalde het tal van miljardencontracten binnen.

Sinds oktober 2017 gingen er al 49 raketten de lucht in naar tal van ruimtestations.

Investeren in SpaceX kan je jammer genoeg niet rechtstreeks doen. Het super succesvolle bedrijf van multimiljardair Elon Musk, is nog steeds een privaatbedrijf.

Niettemin hebben wij even rondgekeken en ontdekt hoe we toch op een passieve manier kunnen inspelen op het succes van Space X.

SpaceX heeft sinds zijn start negen investeringsrondes gedaan, in totaal goed voor bijna 1,5 miljard dollar.

Een van die investeerders, is Alphabet, het moederbedrijf van Google.

En Alphabet heeft niet een klein beetje geïnvesteerd in SpaceX…

Maar liefst 66% van al het geld dat SpaceX heeft opgehaald bij private investeerders, komt van Alphabet. Goed voor 1 miljard dollar.

Wie aandelen Alphabet koopt, krijgt dus toegang tot een stevig belang in Space X.

Verder is het jammer genoeg erg moeilijk om in te spelen op ruimtevaartbedrijven, veel van deze bedrijven zijn net zoals SpaceX privaat.

Lees hier meer over beleggen voor beginners.

E-mail icon

Aandelen nieuws USA

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit USA

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.