Nederland - 6 mei 2021 - Beursbrink

‘Koper is het nieuwe olie’

door STIJN

Een straffe uitspraak van de Bank of America. Zij beweren namelijk dat de wereld met een kopertekort zal zitten door de stijgende vraag. Hierdoor verwacht de bank dat de koperprijs zal gaan stijgen naar 20.000 dollar per ton tegen het jaar 2025. Grondstoffenstrateeg Michael Widmer benadrukt dat de voorraden op een bijzonder laag niveau zitten.

Het ‘nieuwe olie’, zo kijkt de Bank of America naar koper. Hun grondstoffenstrateeg Michael Widmer ziet een trend op de kopermarkt waarbij de voorraden de vraag nauwelijks kunnen bijbenen. Hij verwacht namelijk dat de stijgende vraag naar koper de prijzen naar 20.000 dollar per ton zal stuwen tegen 2025 en dat er een kopertekort zal zijn op de markt.

With (London Metal Exchange) inventories close to the pinch-point at which time spreads can move violently, there is a risk backwardation, driven by a rally in nearby prices, may increase.

Koperrally

Naast het economische herstel wordt de vraag naar koper ook gestimuleerd door zijn rol in een aantal groeiende industriële sectoren, zoals accu’s voor elektrische voertuigen en halfgeleiderbedrading. Ook David Neuhasuser, oprichter van Livermore Partners, merkt op dat de zwakke dollar en de verschuiving naar groene energie in het voordeel spelen van koper.

I think copper is the new oil. I think copper, for the next five to 10 years, is going to look tremendous with the potential for $20,000 per metric ton.

Neuhauser is zeer positief over koper, het is namelijk zijn meest favoriete grondstof op dit moment. Hij raadt beleggers en investeerders aan op zoek te gaan naar small cap-koperbedrijven die veel productiecapaciteit hebben en aantrekkelijk gewaardeerd zijn. Hij verwacht dat aandelen van deze bedrijven de komende jaren een mooi rendement zullen geven.

Bronnen: CNBC

Foto: Tony Hisgett – Flickr – CC BY 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.