Nederland - 10 augustus 2021 - Beursbrink

Binnenkort kan u ‘space ads’ kopen met dogecoin

door STIJN

Geometric Energy Corporation gaat een digitaal reclamebord maken en gaat hiervoor samenwerken met SpaceX. Niets bijzonder zou je denken, echter komt dit reclamebord in een baan rond de aarde. Op dit bord, ook wel de CubeSat genoemd, kan advertentieruimte gekocht worden. GEC zei dat ze crypto zullen accepteren als betaalmiddel.

De ruimte wordt steeds meer en meer gekapitaliseerd. Ruimtetoerisme wordt steeds meer een werkelijk gegeven door bedrijven zoals SpaceX, Blue Origins en Virgin Galactic. Ook Geometric Energy Corporation wil munt slaan uit de ruimte en gaat een ‘ruimte reclamebord’ maken die in een baan rond de aarde zal zweven. SpaceX zorgt voor het transport richting de ruimte.

In een interview zei GEC-medeoprichter en CEO Samuel Reid dat het bedrijf een satelliet ontwikkelt, CubeSat genaamd, die uitgerust is met een soort van ‘selfie-stick’ en een groot beeldscherm aan één kant om advertenties, logo’s en andere kunst te tonen. De Falcon 9 van SpaceX zal de CubeSat in een baan rond de aarde brengen voordat deze de maan bereikt.

CubeSat

Eens de CubeSat online is, zal de ‘selfie-stick’ beelden maken van het reclamebord die gestreamd zullen worden op YouTube en Twitch. Bedrijven en artiesten kunnen tokens kopen om hun boodschap, kunst, reclame, etc… te vertonen op het reclamebord. De tokens kunnen onder andere gekocht worden met crypto. Reid zei zelfs dat dogecoin mogelijks geaccepteerd zal worden.

Dit is niet de eerste keer dat GEC samenwerkt met SpaceX. Zo zal SpaceX begin 2022 hun sateliet naar de maan sturen. Voor deze missie betaalde GEC SpaceX volledig in dogecoin, de missie noemt dan ook Doge-1. Met andere woorden, dogecoin gaat dan letterlijk ’to the moon’.

Bronnen: Gizmodo

Foto: FXTM Thailand – Flickr – CC BY 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.