Americas - 19 september 2019 - hydrogen

Hernieuwbare energie is goedkoper dan fossiele bronnen, investeerders staan te popelen

door RAJA SPEET

Hernieuwbare energieën maken nog steeds een relatief klein deel uit van onze energie consumptie. Toch kan daar nu verandering in komen, want hernieuwbare energiebronnen zijn goedkoper dan de meeste fossiele energieën. Aldus Michael Milken, bestuurder van de denktank Milken Institute.

In twee derde van de wereld zijn hernieuwbare energieën goedkoper dan een significant deel van de fossiele energiebronnen. Dus het is nu niet meer alleen het argument voor het milieu, maar ook een economisch besluit.

Volgens Milken nemen de investeringen in nieuwe technologieën om groene energie op te wekken toe, wat betekent dat de nieuwe bronnen van brandstof veel efficiënter worden.

Bewijs uit de praktijk

Een praktisch voorbeeld dat de uitspraak van Milken ondersteund komt uit Texas. Deze staat heeft de laagste energiekostprijs en is tegelijkertijd de grootste producent van windenergie, volgens Milken.

Op het moment beginnen hernieuwbare energiebronnen dan ook veel populairder te worden. Deze trend maakt het critici van groene energie nu heel moeilijk om het nut van de nieuwe bronnen te ontkennen. Zo zei Milken daarover:

Als je tien jaar geleden in de Verenigde Staten was, had je leiders die getuigden dat er geen alternatief voor steenkool is, dat hernieuwbare bronnen slechts een klein deel van de energiemix van de Verenigde Staten zouden uitmaken.

Grote beleggers nemen groene energie steeds serieuzer

De verandering rondom groene energie zorgt er ook voor dat grote beleggers steeds serieuzer worden over investeren in hernieuwbare bronnen. Niet alleen meer voor een goede wereld, maar ook voor simpelweg rendement. Zo zei John Studzinski, bestuurder bij obligatiereus Pimco:

Niet alleen om duurzaam te beleggen voor de pensioenfondshouders in het land, maar ook omdat ze rendement willen.

De groene energietransitie wordt dus steeds serieuzer. Alleen hoe speel je er op in? Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door in zonne-energie te beleggen. Maar ook door in te spelen op manieren van opslag voor energie, zoals waterstof.

Bron: CNBC

Foto: AdobeStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.