Nederland - 22 april 2021 - Azië

Credit Suisse ziet ‘multi-decade’ opportuniteit in groene energie

door STIJN

Het zijn spannende tijden voor groene energiebedrijven. Veel landen en bedrijven zijn aan het omschakelen naar een milieuvriendelijker beleid. Credit Suisse spreekt zelfs van een nieuw tijdperk waarin deze sector goede opportuniteiten zal bieden aan beleggers en investeerders. Hun analisten zien decennialang kansen om veel rendement te halen.

Moeten beleggers beginnen uit te kijken naar aandelen in energiebedrijven die hernieuwbare energie produceren? Volgens Credit Suisse zullen er in deze sector decennialang opportuniteiten voordoen. Phinaes Glover, strateeg bij Credit Suisse, zei alleszins zeer ‘bullish’ te zijn.

I’m feeling fairly bullish on the current market conditions for energy transition beneficiaries. We’re at the beginning of possibly a multi-decade, secular investment opportunity in the energy transition.

Glover benadrukte dat er wereldwijd veel momentum is om over te schakelen van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie. Enerzijds is er het Klimaatakkoord, anderzijds is er het infrastructuurplan van Biden dat veel zal investeren in groene energieprojecten.

Transitie

Hij ziet vooral ook veel opportuniteiten in China, waar men veel olie en kool verbruikt. Hoewel hier de transitie vermoedelijk minder snel zal gaan dan in de Verenigde Staten van Amerika en China, verwacht hij wel dat China ook hoge ambities heeft inzake groene energie.

Maar niet iedereen is enthousiast over deze transitie. Carrol Muffett, bestuurslid van Environmental Law, vreest dat er niet genoeg vaart zit achter de omschakeling van fossiele brandstoffen naar groene energie. Ze verwacht zelfs dat de vraag naar olie de komende jaren nog fors zal gaan toenemen omdat veel van deze projecten en doelstellingen net veel olie nodig zullen hebben.

Bronnen: CNBC

Foto: seagul – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.