Nederland - 18 januari 2023 - Aandelen
door STIJN

Shell neemt Volta Charging over

Opvallend nieuws vanuit de energiesector. Het Britse Shell gaat het Amerikaanse infrastructuurbedrijf voor elektrische voertuigen Volta Inc. overnemen voor 169 miljoen dollar. Op deze manier speelt Shell in op de energietransitie en versterkt het zijn positie binnen de markt voor hernieuwbare energie.

Het is een trend die al enkele jaren bezig is. Oliebedrijven die een aandeel nemen in bedrijven die actief zijn inzake hernieuwbare energie. Ook bij Shell hebben ze ondertussen acties ondernomen waarmee ze kunnen inspelen op de energietransitie. Zo zullen ze het Amerikaanse infrastructuurbedrijf voor elektrische voertuigen Volta Inc. overnemen voor 169 miljoen dollar.

Shell USA Inc. gaat alle Class A aandelen van Volta kopen voor 86 cent per stuk. Het Amerikaanse bedrijf noteert sinds november 2020 op de beurs en debuteerde aan 9,90 dollar. Een jaar later begon de sterke daling met een dieptepunt van 31 cent in december 2022. Het aandeel van Volta ging met 18 procent de hoogte in na bekendmaking van de overname.

Energietransitie

De wereld is een grote inspanning aan het doen om de CO2-uitstoot drastisch te verlagen in een poging het klimaat te redden. Dat kan alleen door het gebruik van fossiele brandstoffen, zoals gas en olie, te verminderen. De beweging heeft de energiemarkt al flink door elkaar geschud. Olie- en gasbedrijven die geen acties ondernemen, dreigen uiteindelijk failliet te gaan.

Het is een strategische beslissing van Shell vermits de markt voor elektrische voertuigen sterk aan het groeien is en de wereld tegen 2050 een pak minder olie nodig zal hebben. Daarenboven zullen fossiele brandstoffen steeds minder relevant worden gezien het Klimaatakkoord van Parijs.

Bronnen: Reuters – Yahoo Finance

Foto: PxHere

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

For my thesis, I consulted a lot of information, read your article made me feel a lot, benefited me a lot from it, thank you for your help. Thanks!

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.