Nederland - 28 september 2022 - Beursbrink
door STIJN

Verenigde Arabische Emiraten gaan LNG leveren aan Duitsland

Zo lang de wereld olie en gas nodig heeft, zullen de Verenigde Arabische Emiraten het geven. Dat zei minister van Climate Change en Environment Mariam Almheiri tijdens een interview met CNBC. Ze kreeg Duits kanselier Olaf Scholz op bezoek in diens zoektocht naar manieren om Russisch gas en olie te vervangen.

Nu Europa steeds minder afhankelijk wil worden van Russisch gas en olie, is men op zoek naar andere partners om aan deze fossiele brandstoffen te geraken. Duits kanselier Olaf Scholz heeft onlangs een bezoek gebracht aan de Verenigde Arabische Emiraten en sprak er met minister van Milieu en Klimaatverandering Mariam Almheiri. De VAE zijn bereid om samen te werken.

As long as the world needs oil and gas, we’re going to give it to them.

De Verenigde Arabische Emiraten hebben een akkoord bereikt met Scholz inzake de levering van LNG, oftewel vloeibaar aardgas. LNG is geen hernieuwbare bron van energie, maar het is wel minder vervuilend dan gas en olie. De eerste levering is gepland eind dit jaar en zou de start zijn van een nauwe samenwerking. De VAE is één van ’s werelds grootste olieproducenten.

Almheiri benadrukt dat energievoorziening belangrijk is voor economische groei. In de Verenigde Arabische Emiraten wordt veel geproduceerd, wat perfect mogelijk is dankzij de aangepaste infrastructuur en opslagmogelijkheden. Die luxe heeft Duitsland niet en zal vermoedelijk kolen gaan moeten verbranden om de winter door te komen door de afwezigheid van Russisch gas.

Bronnen: Lee Ying Shan

Foto: Pxfuel

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.