Nederland - 24 augustus 2022 - crypto

Hedgefondsveteraan Steve Cohen zet in op yield farming

door VINCE

Amerikaanse zakenman en hedgefonds manager Steve Cohen stapt in de wereld van crypto. Hij is namelijk bezig met het opzetten van beheer uitsluitend voor digitale activa. Naast het traden van verschillende spot cryptoactiva, zal Cohen met het nieuwe bedrijf zich ook bezighouden met gedecentraliseerde financiële projecten, waaronder yield farming. 

Cohen is een grote naam in de financiële wereld. Met zijn hedgefonds Point72 beheert hij 26,1 miljard dollar. Zijn financiële imperium zal gewoon blijven staan, maar wel met het uitbreiden naar crypto. Cohen investeerde zelf eerder al in volgens hem veelbelovende crypto-startups. Nu zal hij zich waarschijnlijk ook gaan melden op de publieke markten en in tokens investeren.

In de nieuwe hedgefonds startup, die apart wordt opgebouwd naast de al bestaande hedgefondsen van Cohen, zal eerst flink wat vermogen en extra werknemers gestopt moeten worden om het draaiende te krijgen. Maar de plannen voor het project zijn groots en een van de focuspunten ligt bij het yield farmen.

Wat is yield farming?

Yield farming kan je zien als het dividendbeleggen van crypto. Je creëert passieve inkomsten op je crypto portefeuille. Deze inkomsten komen bijvoorbeeld uit staking of uit andere strategieën zoals het verstrekken van liquiditeiten in financiële systemen op de blockchain.

Je kan je vermogen bijvoorbeeld vastzetten in crypto netwerken om deze te beveiligen (staken). Je kan met je vermogen handel faciliteren. Of kan je garant staan om liquidatieleningen op te kopen. In al deze gevallen wordt je vergoed met crypto tokens. Deze tokens kan je vervolgens direct omzetten in cash (USDC) of andere activa naar keuze.

Deze strategieën kan je uitvoeren met je vermogen in Ethereum (ETH), stablecoins of andere tokens. Op die manier ben je in staat zelf je risico te bepalen. Je hoeft dus niet de volatiliteit van de cryptomarkt te ervaren, maar kan ook stablecoins aan het werk zetten en zo bijvoorbeeld een rendement van +10% op jaarbasis vergaren.

Met dat extra laagje rendement kan je over de langere termijn relatief makkelijk de markt verslaan
door het rente-op-rente effect. Daarom vinden de grote jongens als Cohen het ook zo interessant, en probeert hij met zijn nieuwe startup onder andere op deze manier extra rendement op de fondsen te vergaren.

Crypto Yield Farmer

Wij bij BeursBrink zijn al een langere tijd zeer positief over yield farmen en hebben daarom onze Crypto Yield Farmer (CYF) opgezet. Met dit abonnement kijken we uitsluitend naar manieren om crypto in te zetten als een passieve inkomstenbron.

Als abonnee krijg je iedere maand een magazine met daarin tips, toegang tot het Telegram kanaal waar wij wekelijks (bijna dagelijks) berichten sturen en ontvangt u video’s die niemand anders kan zien, met stap voor stap-handleidingen om de stakes in te stellen.

Zelf deze rentes op rentes pakken met yield farmen? Doe dan mee met de Crypto Yield farmer! Dit kan voor slechts €19,95 per maand!

Gratis staking rapport

Naast de CYF hebben we een gratis rapport genaamd “de Ethereum Staking Bijbel”. Hierin lees je verschillende manieren bij verschillende brokers om ETH voor jou aan het werk te zetten, wat de opbrengsten en risico’s zijn en hoe de belastingen hierover in elkaar zitten. Want je kan ETH op nog meer manieren productief maken. Je kan het bijvoorbeeld als onderpand gebruiken in digitale banken op de blockchain.

——

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.