Beste belegger,

Ben je volledig nieuw in crypto? Op deze pagina vind je alles om aan de slag te kunnen gaan met yield farmen; een passief inkomen halen op de blockchain. Zie het een beetje als dividendbeleggen met crypto.

Om aan de slag te kunnen gaan met dividendbeleggen in crypto, volg je deze 4 stappen:

  1. Open een crypto broker account
  2. Installeer een wallet
  3. Zet euro’s om naar crypto geld op de blockchain
  4. Volg instructies die wij per yield farming kans sturen

Hieronder hebben we de verschillende stappen voor je op een rij gezet.

#1 Open een cryptobroker-account

Een cryptobroker fungeert als de schakel tussen je bankrekening en de blockchain.

Wij werken met twee accounts:

  1. Een account om euro’s op te storten en af te halen. Dit kan een broker naar je eigen voorkeur zijn. Wij gebruiken Coinbase of Kraken.
  2. Een account bij Binance, omdat deze partij veel meer mogelijkheden dan andere brokers aanbiedt.

(Helaas heeft Binance onlangs de mogelijkheid om makkelijk euro’s te storten stopgezet. Anders kon je ook uitkomen met alleen een Binance account.)

Een Coinbase account aanmaken kan via deze link. Alles wordt in het Nederlands aangegeven.

Kraken kan via deze link. Het platform is alleen Engels. In de Starten met DeFi gids leggen we wel uit hoe hier een account openen werkt (download de gids hier).

Een account openen bij Binance kan via deze link. Wat voor ons yield farmers heel belangrijk is, is dat Binance transfers ondersteunt naar meerdere blockchain netwerken.

De meeste brokers faciliteren alleen de grotere blockchains, zoals Ethereum en Bitcoin. Nadeel hieraan is dat ze hoge transactiekosten hebben en yield farmen met een klein kapitaal op Ethereum daarom geen zin heeft.

Op minder bekende blockchains, zoals Polygon, zijn kosten stukken lager en je zou er al met 100 euro kunnen yield farmen. Binance faciliteert een directe verbinding naar dit netwerk.

Tot slot: bij alle brokers raden we aan om je identiteit te verifiëren en altijd tweestapsverificatie in te stellen.

#2 Installeer een wallet

Je hebt ook een wallet nodig om te kunnen yield farmen.

Wij gebruiken Metamask als wallet, omdat iedere yield farm deze wallet ondersteunt. In de video hieronder, laten we zien hoe je het installeert:

Meer informatie over de werking van Metamask vind je hier of in de Starten met DeFi gids.

Nadat je een Metamaskwallet aan hebt gemaakt, moet je je Metamask handmatig instellen voor andere blockchainnetwerken.

Om alle yield farms mee te doen, heb je naast Ethereum, ook Binance Smart Chain (BSC) en Polygon nodig. De GIF hiernaast laat je zien waar je een extra netwerk aan Metamask kan toevoegen.

Hieronder volgen de instellingen voor BSC en Polygon.

1: Binance Smart Chain Mainnet

Network Name: Binance Smart Chain
New RPC URL: https://bsc-dataseed.binance.org/
ChainID: 56
Symbol: BNB
Block Explorer URL: https://bscscan.com 

2: Polygon (MATIC) Mainnet

Network Name: Polygon Mainnet
New RPC URL: https://rpc-mainnet.maticvigil.com/
ChainID: 137
Symbol: MATIC
Block Explorer URL: https://polygonscan.com/

Beveiliging

Met een wallet beheer je cryptomunten zelf. Daarom heb je ook de beveiliging zelf in handen. Dit is zeker niet het interessantste onderwerp, maar wel het belangrijkst. In de blog hiernaast lees je alles over het beveiligen van crypto’s.

Zoals je in de blog leest kan je de beveiliging een heel stuk opvoeren door een hardware wallet te gebruiken. Trezor heeft hier onze voorkeur. Je kan zo’n Trezor koppelen aan je Metamask, zodat je toch de gebruiksvriendelijkheid van Metamask hebt, maar met de veiligheid van een hardware. In deze video zie je hoe je de wallets koppelt:

#3 Zet euro’s om naar crypto geld op de blockchain

Je brokers en wallet paraat? Dan is het zaak om je euro’s op de blockchain te krijgen. In deze video laten we het hele proces zien:

Om crypto geld op Ethereum te krijgen is dus een stukje makkelijker. Je kan in dit geval via je eerste broker euro’s omzetten in ETH en deze ETH naar je wallet adres sturen.

Belangrijk hierbij is dus dat iedere blockchain een eigen reservemunt heeft. Bij Ethereum is dat ETH en bij Binance Smart Chain is dat BNB. Deze reservemunt gebruik je om handelingen te verrichten op de betreffende blockchain. Als je deze reservemunt niet hebt, ben je dus niet in staat een transactie of trade te doen.

Hoe handel je op de blockchain?

Met crypto geld op de blockchain, ben je er nog niet helemaal. Je zal ook regelmatig tokens in je wallet moeten ruilen voor andere tokens. Dat kan gewoon via de blockchain.

In dit artikel lees je hoe je een blockchain broker zoals Uniswap gebruikt om je tokens in te ruilen tegen andere tokens.

 

#4 Volg instructies die wij per yield farming kans sturen

Heb je de 3 stappen hierboven doorlopen? Dan ben je klaar om te gaan yield farmen!

Per yield farming kans sturen we altijd een korte analyse en overzicht van stappen om mee te doen. Deze farm deelden we onlangs met iedereen.

Vervolgens is het letterlijk een kwestie van gratis crypto tokens claimen en omzetten in harde crypto dollars (of andere crypto’s naar keuze). In deze video laten we dat proces zien:

Natuurlijk kan het ook voorkomen dat we gratis gefarmde tokens aanhouden voor de langere termijn. Of we tokens aanhouden of verkopen, geven we altijd aan wanneer we een nieuwe kans uitsturen.


P.s. Vergeet als nieuwe abonnee niet om je Telegram-toegang tot ons CYF-kanaal te activeren. De instructies daarvoor vind je via deze link (zorg er wel voor dat je bent ingelogd).

Alleen als je je Telegram-toegang geactiveerd hebt, ontvang je voortaan al onze nieuwe yield farming-kansen direct op je mobiel.

P.p.s. Kom je toch ergens niet uit? Stuur dan even een mailtje naar info@beursbrink.com

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.