Nederland - 5 september 2022 - crypto

Deze crypto daalde niet in de berenmarkt: het succes van GMX uitgelicht

door VINCE

Voor de meeste crypto’s is 2022 een bloedbad geweest. Toch zijn er enkele uitzonderingen. Eén daarvan is GMX, een decentrale broker voor futurehandel. Het handelsplatform op de blockchain is in 2022 hard doorgegroeid en verdient honderden miljoenen dollars per dag. Hoe het systeem van GMX werkt en waar zijn succes vandaan komt leggen we je in dit artikel uit. 

Het leaderboard van cryptofees houdt bij hoeveel verschillende blockchains en crypto applicaties verdienen. GMX staat ondertussen op plek nummer 4. Er wordt op het platform zelfs meer fees betaalt dan op het hele netwerk van Bitcoin!

De koersprestatie van GMX

Het feit dat GMX zo goed presteert zien wij ook zeker niet als iets compleet onverwachts. Wij volgen GMX al vanaf de begindagen als kooptip in het Crypto Ebook en al langer als yield farming kans. In het Ebook hebben we al meerdere keren +500% winst kunnen nemen, zelfs nog in januari van dit jaar. Ondertussen is de koers van GMX weer doorgestegen:

Het is bijzonder dat een crypto toch dicht in de buurt van z’n recordkoers komt in een berenmarkt. Toch is het ook weer heel logisch, omdat het aantal inkomsten op het platform hard stijgt. Handelaren betalen deze om te handelen via GMX. 30% van die handelsinkomsten wordt uitbetaald aan iedereen die GMX op het platform stake’t.

Hoe zit GMX in elkaar?

GMX is een decentrale futures broker die draait op de infrastructuur van crypto. Het systeem is gebouwd op Arbitrum, een layer-2 netwerk aan Ethereum, dat zorgt voor lagere transactiekosten en snellere transacties.

Het idee achter een decentrale broker is dat het de taak van een fysieke broker overbodig maakt. Maar wie maakt de markt voor handelaren dan, als daadwerkelijke brokers niet nodig zijn? Dat doen liquiditeitsverschaffers, en dit kan iedereen zijn.

Dit doe je door cryptogeld in digitale kluizen te stoppen, bij GMX is dat het GLP fonds. In ruil hiervoor ontvang je op GLP een rendement van maar liefst 25%, uitgekeerd in Ethereum. De smart contracts van de decentrale broker sorteren deze liquiditeiten vervolgens, zodat handelaren altijd tegen een redelijke slippage en koers handelen.

Hiernaast is het voor handelaren ook gebruiksvriendelijk dat je bij GMX geen account hoeft aan te maken. Enkel het hebben van internet en een crypto-wallet is voldoende. De overzichtelijke interface van de broker maakt het voor handelaren gemakkelijk om door het platform te navigeren. Je ziet hier een voorbeeld ervan:

Dit nodigt simpelweg uit om te handelen, wat een belangrijke factor is voor de populariteit.De overblijvende groep die baat heeft bij een platform als GMX, zijn de stakers. Wat staken precies inhoud lees je hier. Wanneer je een GMX token staked, ontvang je hiervoor een soort dividend. Dat totale dividend, zoals eerder al aangegeven, is 30% van de verdiende fees door de broker.

Het succes van GMX

Door te zien hoeveel voordeel alle partijen die met GMX werken eruit halen, is het ook geen wonder dat het een succes is. In slechts een jaar na het lanceren van GMX heeft het platform al meer dan 56 miljard dollar aan handel gefaciliteerd over 80.000 handelaren. Het wekelijkse volume van de broker zie je hier op een grafiek van Flood Capital.

Met dit enorme volume is ook de totale hoeveelheid fees die het platform verdient zeker iets waar je van opkijkt. De totale fees komen namelijk neer op een som van maar liefst 76 miljoen dollar. Zie de wekelijkse GMX fees hieronder:

Van deze fees ontvangen liquiditeitsverschaffers 70% (zo’n $52 miljoen) en GMX stakers zoals eerder vermeld de resterende 30% (ongeveer $24 miljoen).

Een enorm sterke prestatie dus voor zo’n relatief jong platform. Dat is ook ons niet ontgaan en vandaar dat we recent een uitgebreid research rapport hebben gepubliceerd over GMX.

Daarnaast volgen we de broker ook zoals vermeld al langer als zeer rendabele yield farming kans bij onze Crypto Yield Farmer. Abonneer je daarop hier en mis geen nieuwe kansen!

——

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.