Nederland - 16 februari 2023 - beleggen
door STIJN

Bitcoin in stijgende lijn ondanks ‘crackdown’

Ondanks de strengere houding van de Amerikaanse overheid ten aanzien van digitale valuta, beleefden de cryptomarkten donderdag een goede dag. Volgens Coin Metrics steeg bitcoin met 2,4 procent tot 24.579,55 dollar, terwijl ether met meer dan 1 procent steeg tot 1.686,87 dollar.

Vijay Ayyar, vice-president bij Luno, merkt op dat marktkenners er steeds meer van overtuigd zijn dat de markt in november 2022 zijn bodem heeft bereikt en nu bullish is geworden, waarbij elk negatief nieuws wordt weggewuifd.

Eerder deze week gedroegen beleggers in crypto zich nerveus door de verscherpte controle van de Amerikaanse autoriteiten op digitale valuta’s. Techbedrijf Paxos, dat gespecialiseerd is in blockchain, heeft van het New York State Department of Financial Services de opdracht gekregen om te stoppen met het creëren van nieuwe Binance USD stablecoins.

Sentiment

Yuya Hasegawa, analist bij Bitcoin Bank in Japan, merkte dat beleggers en investeerders hun posities in altcoins inruilden voor posities in bitcoin en ether als gevolg van de regelgevende maatregelen.

Gary Gensler, de voorzitter van de Security and Exchange Commission, heeft eerder verklaard dat het bureau bitcoin als een grondstof beschouwt in plaats van als een effect, terwijl aandelen als effecten worden beschouwd. Het regelgevingsklimaat en de stijgende rentetarieven van de Federal Reserve hebben op de cryptomarkten gewogen de afgelopen jaren.

Desalniettemin werd het positieve sentiment in risicovolle activa ondersteund door de opvatting dat de economische vertraging misschien niet zo ernstig is als verwacht en dat de Federal Reserve het tempo van de renteverhogingen zou kunnen vertragen. Zowel op de beurzen als op de cryptomarkt.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: Marco Verch Professional – Bitcoin on fire on computer parts – FlickrCC BY 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.