Cryptoknallers - 2 februari 2023 - crypto
door RAJA SPEET

Crypto breekt uit; wat nu kopen?

Crypto begon het jaar goed en blijft maar verder stijgen. Bitcoin staat in 2023 44% hoger en Ethereum 40%. Voor de kortere termijn is er nog meer ruimte omhoog, nadat een belangrijke weerstand werd doorbroken en de Amerikaanse centrale bank de rente minder hard verhoogde dan voorheen.

Op 2 februari zagen we een belangrijke uitbraak voor de cryptomarkt. Het volledige verlies na de FTX crash werd ruim goed gemaakt, zoals je op de onderstaande grafiek kan zien:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

In onze wekelijkse nieuwsbrief luidden we bijvoorbeeld ook al het einde van de berenmarkt in. Het momentum dat we nu zien, heeft namelijk nog nooit in een berenmarkt plaatsgevonden. Lees het hier.

De cryptomarkt opgedeeld: wat wordt het meeste gekocht?

Op de onderstaande grafiek zie je een overzicht van verschillende sectoren in de cryptomarkt. Crypto bestaat ondertussen allang niet meer uit Bitcoin, maar juist ook uit tal van interessante toepassingen.

Achter de grote stijger aan rennen of investeren in achterblijvers?

We kunnen zien dat alle genoemde sectoren hoger staan, maar er zijn uitschieters.

In de laatste maand zien we dat layer-2s, metaverse, gaming, staking en derivaten crypto’s het meest in trek zijn bij beleggers. Althans, deze crypto sectoren zijn het hardst gestegen in de laatste maand, zeg maar de huidige rally.

Het feit dat dit soort crypto’s hard stijgen, kan een teken zijn dat ze verder in de stierenmarkt ook zullen uitblinken. Op het huidige moment bestaat de cryptomarkt immers vooral uit slimmer geld, dat beslissingen maakt op basis van fundamenten in plaats van hype. Wat nu snel herstelt, kan daarom een indicatie geven voor de toekomst.

Nu is het alleen wel risicovol om achter de uitblinkers aan te lopen. Wanneer iets al +100% in een maand is gestegen, is het makkelijkste geld waarschijnlijk al verdiend. Dat wil overigens niet zeggen dat het niet meer verder stijgt.

Het kan daarom een goed idee zijn om te wachten op een dip (wat ook meerdere maanden kan duren) of om op achterblijvers in te zetten, waarvan de fundamenten goed zijn. Bijvoorbeeld door introductie van nieuwe technologie en/of adoptie.

Welke crypto sector nu kopen?

Ter risico management zouden we nooit op één specifieke crypto toepassing inzetten. In de Crypto Gids deelden we daarom in het begin van dit jaar verschillende crypto trends die belangrijk zullen worden in de volgende stierenmarkt.

In deze trends zaten we al langer met verschillende kooptips. Bijvoorbeeld derivaten, waar we onlangs een winst namen van 800%. Of verschillende staking oplossingen, die al op +100% winst staan (maar we nog even laten rennen).

Maar om nu direct geld aan het werk te zetten, zien we ook verschillende achterblijvers met bijzonder goede fundamenten. Je leest al deze +20 crypto kooptips in de Crypto Gids.


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Cryptoknallers

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Cryptoknallers

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 maand geleden

entrepreneur, magazine

1 maand geleden

为什么猫睡这么多?

为什么猫喜欢躲在黑暗的地方?

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.