Macro Value - 9 maart 2023 - Aandelen
door VINCE

Cathie Wood gaat op koopjesjacht! Deze 3 aandelen kocht ze

De invloedrijke investeerder en oprichter van ARK Invest, Cathie Wood, heeft onlangs drie nieuwe aandelen toegevoegd aan haar portefeuille. Volgens Fool.com zijn ze alle 3 tussen 2020 en 2021 de markt opgegaan, en handelen nu stuk voor stuk onder hun debuutprijs. In dit artikel behandelen waarom Cathie Wood deze ‘koopjes’ interessant vindt!

728x90

Cathie Wood behaalde drie jaar geleden nog monsterresultaten met haar agressieve beleggingsstijl. Nu heeft ze hier volgens Fool.com iets meer moeite mee, maar haar zoektocht naar nieuwe klappers stopt nooit.

De afgelopen dinsdag was ze hier drukker mee bezig dan normaal. Ze vergrootte namelijk haar posities in deze drie aandelen: Nextdoor (KIND), Unity Software (U) en Coinbase Global (COIN). Laten we eens kijken waarom ze haar positie in deze drie namen opbouwt:

#1 Nextdoor (KIND)

  • Marketcap: $745 miljoen
  • Huidige prijs: $1,95

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Nextdoor is een online platform dat mensen in de buurt verbindt, waarop gebruikers lokale aanbevelingen, klachten en vermiste huisdieren kunnen delen. Het platform heeft een grote community van gebruikers, maar heeft sinds de beursgang 80% van zijn waarde ingeleverd.

De laatste hit kwam vorige week nadat het niet-inspirerende resultaten over het vierde kwartaal publiceerde. De omzet daalde dit kwartaal met 10% – een groot verschil met de stijging van 66% die het boekte toen het eind 2021 op de markt kwam. Het probleem voor het gratis advertentie-ondersteund platform zit hem in adverteerders die hun promotie-uitgaven terugschroeven.

De gemeenschap zelf groeide in het jaar 2022 wel met 11%, naar het huidige wekelijkse gebruikersaantal van 40 miljoen. Ook heeft het bedrijf nog een ruime cashpositie van zijn marktdebuut. Wellicht dat Cathie Wood in deze twee factoren een grote winstpotentie ziet!

#2 Unity Software (U)

  • Marketcap: $11 miljard
  • Huidige prijs: $28,09

Wood heeft een aantal opeenvolgende dagen haar belang in de computerspel-ontwikkelaar Unity vergroot. Het aandeel is sinds zijn beursintroductie aan $52, met meer dan 40% gedaald. In tegenstelling tot Nextdoor boekt Unity echter wel nog steeds een aantal indrukwekkende winsten, en steeg de omzet het afgelopen kwartaal met 43%.

Hoewel Unity een sterke omzetgroei laat zien, blijkt uit het rapport van de afgelopen maand dat de verliezen toch toenemen en de richtlijnen voor 2023 lager uitvielen dan de verwachtingen van Wall Street. Een deel van de omzetgroei komt voort uit een recente overname van ironSource, wat de organische groei in de toekomst kan beperken. Analisten voorspellen ook dat de omzetgroei voorlopig zal afnemen, aldus Fool.com.

Het goede nieuws is dat diezelfde analisten wel verbetering in de winstgevendheid van het bedrijf zien. De gerapporteerde verliezen zullen nog enige tijd aanhouden, maar de markt verwacht later dit jaar winstgevendheid op aangepaste basis. De evolutie van Unity van een tool voor de game-industrie naar een veelgebruikt platform voor filmstudio’s, architecten en grafisch ontwerpers is goed. Nu moet het alleen nog de ideale financiële cijfers laten zien.

#3 Coinbase Global (COIN)

  • Marketcap: $15 miljard
  • Huidige prijs: $58,81

Hoewel Wood zeker een investeerder is die veel dalende aandelen koopt, bleef ze Coinbase zelfs kopen wanneer het steeg. De toonaangevende crypto-handelsbeurs had een vreselijk 2021 toen rivalen implodeerden en de prijzen van cryptocurrency instortten.

Begin 2023 is leidt het echter de markt, met een stijging van maar liefst 75% tot nu toe dit jaar. Het herstel van de cryptomarkt helpt het bedrijf duidelijk. Ook door een aantal concurrenten die zijn gestopt, keren handelaren terug naar Coinbase. Er zijn nog wel altijd een aantal risico’s op de lange termijn in de wereld van crypto. Zo heb je de steeds strenger wordende regulering, na de vele instortingen in de markt.

Het handelsvolume is een fractie van wat het was in 2021, maar Coinbase boekte eindelijk een sequentiële omzetverbetering in het vierde kwartaal. De transactie-inkomsten daalden nog steeds van kwartaal tot kwartaal, maar een consequente stijging van de inkomsten uit abonnementen en services hielp de omzet weer in de goede richting te sturen.

Moet je nu investeren in deze 3 Wood-aandelen?

Wood heeft al meerdere keren laten zien dat ze toekomstige winsten kan halen uit aandelen die vandaag de dag dalen. Maar voordat je deze aandelen koopt, zou je eens kunnen kijken welke aandelen wij interessant vinden voor de lange termijn.

In het Macro Value Rapport hebben onze analisten inmiddels al 24 verschillende koopkansen behandeld! Om geen van deze kansen te missen, kan je je via deze link abonneren.

Bron: Fool.com

——

Lees ook deze artikelen:


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Macro Value

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Macro Value

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.