Nederland - 24 juni 2021 - Beursbrink

Cathie Wood profiteert van cryptocrash en investeert fors

door STIJN

Ark Invest-fenomeen Cathie Wood heeft geprofiteerd van de scherpe daling van de bitcoin en kocht 1.046.002 aandelen van de Grayscale Bitcoin Trust in de ARK Generation Internet index. Ruwweg omgerekend gaat het over een bedrag van 29 miljoen dollar. Ze heeft ook aandelen van Coinbase ingeslagen te midden de bitcoin-dip.

Afgelopen dinsdag is Cathie Wood flink aan het werk geweest. Te midden van de bitcoin-dip onder de 30.000 dollar, heeft ze een grote positie ingenomen in de Grayscale Bitcoin Trust. Ze spendeerde een slordige 29 miljoen dollar voor 1.046.002 aandelen. Daarmee heeft ze het gewicht van GBT nog groter gemaakt in haar ARK Generation Internet ETF.

In totaal zitten er nu ongeveer 8,5 miljoen aandelen van Grayscale Bitcoin Trust in de ARK Generation Internet ETF met een totale waarde van 239 miljoen dollar. Echter is dit niet de grootste positie in de ETF met een toewijzing van 4,09 procent, het is namelijk ‘slechts’ de 7e grootste holding in de portefeuille. De eerste plaats is weggelegd voor autobouwer Tesla.

Bitcoin

De waarde van de Grayscale Bitcoin Trust is uitsluitend afgeleid van de waarde van bitcoin en weerspiegelt daarom die van de cryptomunt nagenoeg identiek. De bitcoin is begin deze week onder de 30.000 dollar gedoken maar noteert op het moment van schrijven rond de 33.000 dollar.

Cathie Wood zag ook ergens anders een opportuniteit, namelijk in het cryptohandelsplatform Coinbase. Wood sloeg zo een 214.718 aandelen in waardoor de teller in haar Ark Innovation ETF nu op 3,6 miljoen stuks staat, ofwel een totale waarde van 801 miljoen dollar. Wood blijft zeer ‘bullish’ over bitcoin en behoudt haar lange termijn koersdoel van 500.000 dollar.

Bronnen: Market Insider

Foto: Ivan Radic – Flickr – CC BY 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.