Nederland - 9 april 2022 - beleggen

‘Banken hebben een groot probleem door crypto’

door STIJN

De intentie van crypto is altijd geweest om oude financiële instellingen te omzeilen door middel van een gedecentraliseerd systeem. Volgens Ark Investment Management CEO Cathie Wood komen banken steeds meer in de problemen door DeFi, oftewel decentralised finance. Banken moet het over een andere boeg gooien willen ze competitief blijven.

Cryptomunten maken het financiële instellingen bijzonder moeilijk. Deze manier van gedecentraliseerd financieren, ook wel DeFi of ‘decentralised finance’ genoemd, snoept steeds meer marktaandeel weg van banken. Volgens Ark Invest CEO Cathie Wood verliezen banken veel talent door de opmars van crypto. DeFi is de bankenwereld op zijn kop aan het zetten.

Banks have a big problem. They’re losing talent to crypto, so they’re having to raise wages to attract talent, and they’re losing business to DeFi. Lending and saving – a lot of it is taking place in DeFi right now.

Wood deed haar uitspraak tijdens de Bitcoin 2022 conferentie in Miami. Ze benadrukte dat jong talent zich meer aangetrokken voelt tot crypto en DeFi. Banken moeten dus meer loon aanbieden om deze talenten toch aan boord te krijgen willen ze blijven concurreren op de markt.

DeFi

Decentralised finance is een overkoepelende term voor financiële producten en diensten die peer-to-peer zijn, zonder de tussenkomst van een traditionele instelling als derde persoon. DeFi wordt steeds groter, daarom dat overheden ingrijpen zodat ze de grip en controle niet verliezen.

Minister van Financiën Janet Yellen wist vorig jaar bijvoorbeeld niet wat crypto en dergelijke precies inhielden. Maar volgens Cathie Wood heeft ze haar verdiept in de materie omdat het gegeven steeds prominenter aanwezig is. Crypto is er volgens Wood en vele anderen ook om te blijven. Overheden nemen dan ook maatregelen om deze ‘sector’ te reguleren om consumenten te beschermen.

Bronnen: Tanaya Macheel – CNBC

Foto: Jernej Furman – Flickr CC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.