Nederland - 7 januari 2022 - Beursbrink

ARK Innovation sell-off bereikt 48 procent

door STIJN

Cathie Wood’s ‘flagship’ fonds ARK Innovation (ARKK) zit in het slop en noteert 48 procent lager dan zijn hoogtepunt in februari vorig jaar. Beleggers dumpen hun ARKK-posities gezien de algemene malaise op de markten en de kwetsbaarheid omtrent groei-aandelen. Ook analisten zien enkele van haar ‘stockpicks’ verder dalen de komende weken.

Het befaamde ARKK fonds van Cathie Wood zit in de ‘problemen’. Haar zonoemde sterkhouder noteert momenteel 48 procent lager dan het hoogtepunt in februari vorig jaar. Het fonds kende een sterke stijging omwille van de goede ‘stockpicks’ en de keuze voor technologiebedrijven die het potentieel hebben om de manier waarop de wereld werkt te veranderen.

Josh Brown, medeoprichter en CEO van Ritholtz Wealth Management, vindt het opmerkelijk dat het fonds zo laag noteert op dit moment. De daling van de afgelopen maanden is zelfs groter dan die van in maart 2020 toen de pandemie van start ging en COVID-19 de wereld plat legde.

This is worse than March of 2020 for that segment of the market. That is remarkable to me.

De meest recent daling van ARKK heeft te maken met de beslissing van de Federal Reserve om het soepele monetaire beleid terug te draaien en de rentes dit jaar vermoedelijk sneller dan gepland te verhogen. Hogere rentes zijn nefast voor aandelen, maar vooral voor groeiaandelen met een hoog risico. Deze week alleen al noteert ARKK 11 procent lager.

Vooruitzichten

Verschillende analisten verwachten ook niet meteen beterschap voor ARKK vermits de aandelen in deze ETF veel last zullen ondervinden van de hoge inflatie en de agressievere Federal Reserve. Van de 43 aandelen zijn er 36 stuks die meer dan 40 procent lager noteren dan hun 52-week high.

De waardevermindering van Wood haar ‘stockpicks’ vanaf midden februari 2021 heeft de prognose van Ark echter niet veranderd. Wood zei dat ze haar aandelen nu aan een veel lagere prijs kan kopen. Dit zou moeten resulteren in een verviervoudiging in de komende vijf jaar, aldus Wood.

Bronnen: Maggie Fitzgerald – CNBC

Foto: QuoteInspector

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.