Nederland - 29 juni 2021 - Beursbrink

Cathie Wood’s Ark Invest wil bitcoin ETF starten

door STIJN

De Securities and Exchange Commission heeft een aanvraag gekregen van Cathie Wood’s Ark Invest. De fondsbeheerder wil een bitcoin ETF opstarten. Het is alom bekend dat Cathie Wood een bitcoin bull is. In enkele van haar ETF’s heeft ze posities ingenomen in Coinbase en Grayscale Bitcoin Trust. Nu wil ze een eigen ETF die volledig is toegewijd aan bitcoin.

Gaat het er van komen? Een ARK bitcoin ETF? Ark Invest heeft alvast een aanvraag ingediend bij de Securities and Exchange Commission met tickersymbool ‘ARKB’. Op dit moment kunnen beleggers en investeerders via één van hun bestaande ETF’s indirect investeren in bitcoin. Maar Cathie Wood wil een ETF die de koers van de bitcoin op de voet volgt.

Bitcoin noteert momenteel rond de 34.000 dollar en heeft moeite om hogere koersen op te zoeken. Dat komt omdat er de laatste tijd bijzonder veel tegenwind is voor crypto. In China zijn de autoriteiten bijzonder hard aan het optreden. Ook in het Verenigde Koninkrijk heeft de financiële waakhond waarschuwingsschoten afgevuurd naar Binance Market Limited.

Bitcoin ETF

Bij de aanvraag benadrukte Ark Invest op de hoogte te zijn van de risico’s en de volatiliteit van de bitcoin. Het is echter nog één groot vraagteken of de SEC groen licht zal geven.

The market value of bitcoin is not related to any specific company, government or asset. The valuation of bitcoin depends on future expectations for the value of the Bitcoin network, the number of bitcoin transactions, and the overall usage of bitcoin as an asset.

De SEC heeft vorige week opnieuw een beslissing uitgesteld om de eerste bitcoin ETF goed te keuren. Dat komt omdat SEC-voorzitter Gary Gensler heeft opgeroepen tot meer regulering van cryptocurrency-uitwisselingen en betere bescherming van beleggers en investeerders.

Wood beweert dat bitcoin deel uitmaakt van een uitgebalanceerde beleggingsportefeuille. Ark Invest schat dat als 1 procent van het bedrijfsgeld van elk bedrijf in de S&P 500 zou worden omgezet in bitcoin, de prijs met meer dan 40.000 dollar zou stijgen ten opzichte van het huidige niveau. Als het niveau zou stijgen tot 10 procent, zou de prijs van bitcoin met meer dan 400.000 dollar stijgen.

Bronnen: CNBC

Foto: Marco Verch Professional Photographer – Flickr – CC BY 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.