Macro Value - 17 maart 2023 - Aandelen
door VINCE

Dit aandeel kan zich bij $1 biljoen club voegen; +537% potentieel!

Langzaam maar zeker breidt het groepje bedrijven groter dan $1 biljoen zich uit. Wanneer bedrijven eenmaal op dat niveau zitten, valt er voor beleggers waarschijnlijk niet veel winst meer te behalen. Het is juist interessant om te kijken naar bedrijven die nu gepositioneerd zijn om naar die niveau’s te groeien! Volgens Fool.com is Advanced Micro Devices (AMD) zo’n bedrijf, die naar de $1 biljoen gaat.

In 1901 werd United States Steel Corporation het eerste bedrijf ooit met een waarde van $1 miljard. Zo’n 50 jaar later wist General Motors de $10 miljard te overschrijden. Die mijlpaal werd 40 jaar later, in 1995, overschaduwd door General Electric, dat ’s werelds eerste bedrijf van $100 miljard werd.

Deze mijlpalen weerspiegelen de ontwikkeling van de Amerikaanse economie. Ten eerste zorgde staal voor de meeste waarde op de aandelenmarkt. Toen waren het auto’s, totdat GE een industrieel conglomeraat bouwde dat alles omvatte, van witgoed tot financiële diensten.

Die wisseling van de wacht is niet gestopt en zal waarschijnlijk ook nooit stoppen. In 2018 werd Apple het eerste bedrijf dat een marktkapitalisatie van $1 biljoen bereikte, symbolisch voor een markt die wordt gedomineerd door technologie. Microsoft en Alphabet sloten zich kort daarna aan bij deze club, en sinds 15 maart 2023 behoort Amazon ook weer in het rijtje.

AMD heeft nog een flinke weg te gaan voordat het zich bij de $1 biljoen club kan aansluiten, maar volgens Fool.com is het zeker mogelijk. Een grote groei in het verschiet, betekent natuurlijk ook grote winsten voor beleggers die er op tijd bij zijn!

Advanced Micro Devices heeft een +537% potentieel

  • Marketcap: $157 miljard
  • Huidige prijs: $96,55

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Advanced Micro Devices (AMD) is een leider in de steeds belangrijker wordende halfgeleidersector, waar het enkele van ’s werelds meest gewilde computerchips produceert.. Het is actief in verschillende markten, waaronder gaming, personal computing en datacenters. Volgens Fool.com heeft het bedrijf de potentie om een van de meest waardevolle bedrijven in de Verenigde Staten te worden. De recente acquisitie van Xilinx, een leider in adaptieve computing, kan AMD helpen om een belangrijke speler te worden in de high-performance computing industrie.

Volgens Fortune Business Insights was de semiconductor industrie in 2022 $573 miljard waard, en het zal naar verwachting met 12,2% per jaar groeien. Dit betekent dat AMD in 2030 zal opereren in een jaarlijkse markt van $1,5 biljoen. Als AMD ook een grotere speler wordt in de datacenter en AI-markten, kan dit nog meer kansen bieden voor het bedrijf in de komende jaren.

AMD zag zijn omzet groeien van $5,3 miljard in 2017 naar $23,6 miljard in 2022. Misschien zal het bedrijf de komende vijf jaar niet in dat tempo groeien, aangezien het startcijfer substantieel groter is groter. Maar de groei van de AI-markt en de vraag naar geavanceerde chips zal de groei van AMD waarschijnlijk wel blijven stimuleren. Om een marktkapitalisatie van $1 biljoen te bereiken, zal AMD volgens Fool.com waarschijnlijk een jaarlijkse omzet van meer dan $175 miljard moeten behalen.

Beleggers die bereid zijn te wachten, kunnen een rendement van 537% op hun investering behalen als AMD erin slaagt om een waarde van $1 biljoen te bereiken, op basis van de huidige aandelenkoers. Het kan echter wel tot in de jaren 2030 duren voordat dit gebeurt.

Wat nu doen als beleggers?

De langetermijngroei voor AMD ziet er interessant uit. Maar momenteel is het al een enorm bedrijf. Wij bij BeursBrink kijken ook naar de zogenaamde small caps; bedrijven met een marktkapitalisatie van minder dan $1 miljard. Hier komt explosieve groei namelijk een stuk vaker voor!

In het Smallcap Pro Rapport kijken onze analisten uitsluitend naar small caps, wereldwijd. Iedere maand delen we hierin minimaal één nieuwe kooptip in de small-cap sector, die dus extra explosief kan groeien!

Abonneer je direct via deze link!

— Meer weten over small caps en hoe je er in investeert? Bekijk deze pagina —

Bron: Fool.com

——

Lees ook deze artikelen:


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Macro Value

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Macro Value

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.