USA - 5 mei 2017 - Centrale banken
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: Amerikaanse banenrapport oogt goed

(ABM FN-Dow Jones) De groei van het aantal banen van de Verenigde Staten over april is een prima cijfer, met de loongroei als negatief punt van aandacht. Dit zei marktanalist Philip Marey van Rabobank vrijdag tegenover ABM Financial News in reactie op het arbeidsrapport.

“Het april-cijfer is prima, maar op jaarbasis zie je de stijging [van de lonen] afnemen van 2,6 procent in maart naar 2,5 procent in april, terwijl maart ook nog eens met 10 basispunten neerwaarts werd bijgesteld”, aldus Marey.

De marktanalist stelde wel vast dat de banengroei in maart een eenmalige aangelegenheid was. Tegelijkertijd is de daling van de werkloosheid naar 4,4 procent een opvallende beweging die wat Marey betreft vooral verband houdt met een relatief gebrekkig aanbod. Marey verwees naar een enquête onder huishoudens, die wees op een toename van het aantal banen met 156.000.

Per sector zag de analist nog geen beweging in de industrie en de bouw, terwijl retail goed herstelde na twee zwakke maanden. De dienstensector bleek de stuwende kracht met een plus van 171.000 banen tegen een groei met 54.000 in maart.

De banengroei over april kwam uit op 211.000 met een werkloosheid van 4,4 procent en een loonstijging van 0,27 procent. De verwachting lag vooraf op een groei met 188.000 banen, een werkloosheid van 4,6 procent en een loongroei van 0,3 procent op maandbasis.

Marey merkte op dat de banendata een resultaat zijn van een bedrijfsenquête en het werkloosheidspercentage van een onderzoek onder huishoudens.

De banengroei in maart werd met 19.000 neerwaarts bijgesteld naar 79.000. De groei over februari werd met 13.000 opwaarts bijgesteld van 219.000 naar 232.000.

De euro noteerde vrijdag op 1,0977 dollar. Kort voor publicatie van het banenrapport noteerde het muntpaar nog op 1,0962.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws USA

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit USA

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.