VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 26 juli 2020 - Beursbrink

Waar gaat relatie tussen USA en China naartoe?

door STIJN

De escalatie tussen China en de Verenigde Staten van Amerika heeft een grote impact op de financiële markten. Niemand weet wanneer de gemoederen zullen bedaren. Als de gemoederen überhaupt zullen bedaren want er zou sprake zijn van een nieuwe ‘koude oorlog’. Een belangrijk kantelpunt zou wellicht in november kunnen plaatsvinden, wanneer de Amerikanen naar de stembus trekken. Op kortere termijn is het alleszins om zeep.

Wat moeten beleggers verwachten van de relatie tussen de Verenigde Staten van Amerika en China? Analisten en economen zijn van mening dat het nog wel eventjes zal duren alvorens er beterschap op komst is. De eerst mogelijke kans op verbetering zal in november plaatsvinden. Dan trekken de Amerikanen opnieuw naar de stembus voor de presidentsverkiezingen.

Danny Russel, voormalige official van het Witte Huis, benadrukt dat China geen escalatie wil en dat de Amerikanen niet op zoek zijn naar een militair conflict. Maar de huidige situatie heeft ervoor gezorgd dat beide partijen ook niet op zoek zijn naar oplossingen of dergelijke.

The buffer that has historically insulated the US-China relationship, the presumption that the goal is to de-escalate and solve problems… has been stripped away.

Presidentsverkiezingen

Op korte termijn zal het alleen maar erger gaan worden, of in ieder geval simpelweg niet verbeteren. Op lange termijn zal het afhangen van de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november. Mocht Joe Biden winnen, dan kan de relatie tussen beide landen verbeteren maar men hoeft niet te hopen op mirakels want ook zijn houding tegenover China is vrij hard.

Het feit dat China op militair, economisch en technologisch vlak aan het uitbreiden is, is een doorn in het oog van de Amerikanen. Hoe je het draait of keert, China is een wereldmacht en tevens ’s werelds tweede grootste economie. De USA kunnen niet anders dan zaken doen met de Chinezen.

Bronnen: BBC

Foto: Karolina Grabowska – Pexels

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.