True Value - 29 oktober 2019 - Aandelen

Vermogensbeheerder van $1,3 biljoen: waardeaandelen een buitenkansje voor het oprapen

door RAJA SPEET

Andrew Dyson, de CEO van een vermogensbeheerder van 1,3 biljoen dollar, weet het zeker: de koersen van waardeaandelen moeten uiteindelijk boven komen. Groeiaandelen met hoge waarderingen zullen het daarentegen minder doen.

De CEO van Quantitative Management Associates ziet dat veel beleggers een grote fout maken. Ze belonen namelijk de aandelen met zwakkere fundamenten meer dan aandelen met juist hele goede fundamenten.

Dure aandelen met zwakkere fundamenten hebben het substantieel beter gedaan dan aandelen met veel aantrekkelijkere fundamenten en waarderingen.

Voor beleggers die hier optimaal van willen profiteren: de early bird korting van het True Value Rapport duurt nog maar even.

Een buitenkansje voor het oprapen

Naast het feit dat beleggers voor duurdere aandelen gaan met zwakkere fundamenten, ziet Dyson nog iets ongebruikelijks gebeuren op de beurs. Waardeaandelen doen het namelijk ook nog eens heel erg goed, met ongebruikelijk hoge winsten.

De winsten van waarde verbeterde in 2018, zijn dit jaar iets lager. Maar ze zijn nog steeds veel hoger dan normaal het geval zou zijn, zegt de vermogensbeheerder.

Dyson ziet deze situatie dan ook als een buitenkansje die gemakkelijk voor het oprapen ligt. De geschiedenis leert hem dat er extreme rendementen zijn te halen. In 2000 en 2009 was er namelijk een zelfde situatie gaande. Zo zei de CEO:

In de maanden na de extreme waarderingen in 2000 en 2009 was het rendement voor waarde in het jaar er na plus 34 en 54 procent. Waarde zit op het randje van een buitengewone terugkeer.

Insiders bevestigen visie

Daarnaast ziet Dyson nog meer bewijs. Insiders van waarde bedrijven kopen namelijk meer aandelen in. En dat is volgens de vermogensbeheerder een teken dat insiders het eens zijn met zijn visie.

Bron: Business Insider

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws True Value

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit True Value

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.