VIP ACTIE

Word een VIP!
True Value - 18 oktober 2019 - Aandelen

Het kapitaal spreekt: nu is het moment om in waardeaandelen te stappen

door RAJA SPEET

Er vindt momenteel een enorme verschuiving plaats in de aandelenmarkt. Waardeaandelen krijgen steeds meer aandacht van beleggers, in plaats van de groeiers. Zo stelt de Wall Street Journal. Exchange Traded Funds (ETFs) gericht op waarde zien namelijk veel meer toestroom van kapitaal.

En door de toestroom van kapitaal naar waarde, krijgen de groeiers steeds minder kapitaal. Een ommekeer van een trend, want in de afgelopen 10 jaar waren groeiaandelen juist veel populairder dan waardeaandelen. Hugo Rogers, die 5 miljard dollar beheert bij Deltec International Group, zei over de verschuiving:

We bevinden ons in de vroege dagen van een ommekeer en handelen daar naar. We kijken nu uit naar een grotere ommekeer die vele jaren kan duren.

Wie de mailings van BeursBrink volgt, is al langer bewust van de verschuiving van groei naar waarde. Een reden dat wij onlangs het True Value Rapport lanceerden. Hiermee profiteer je optimaal van de verschuiving die nu plaatsvindt.

Waarde-ETFs zien grote instroom

Een van de grootste ETFs met de focus op waarde zag zijn beheerde kapitaal met 4,9 procent groeien in de afgelopen maand. Dat laat data van FactSet zien. Momenteel heeft de ETF meer dan 50 miljard aan vermogen onder beheer.

De grootste ETF die de S&P 500 volgt had daarentegen slechts een groei van 1,9 procent over diezelfde maand. En een van de grootste momentum ETFs (voornamelijk gericht op groeiaandelen) kromp zelfs, met 1,1 procent.

Vooral momentumaandelen als Netflix en Facebook doen het over de afgelopen maand veel minder dan waardeaandelen. De techgiganten zijn degenen die de beurzen de afgelopen jaren hebben getrokken.

Ook historische data spreekt in het voordeel van waarde

Naast de recente stromen van kapitaal spreekt ook historische data in het voordeel van waardeaandelen.

Want de negatieve correlatie tussen waarde en momentum is momenteel zeer breed. En het verleden bewees dat waardeaandelen het in de komende 250 dagen 77 procent van de tijd beter deden dan momentumaandelen. Tenminste sinds 1986 volgens van Barron’s.

Bron: Investopedia

Foto: iStock

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws True Value

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit True Value

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.