True Value - 21 december 2020 - Aandelen

Sectorrotatie thema voor beursjaar 2021

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Het beursjaar 2021 zal worden gekenmerkt door klimaat- en gezondheidstrends met een sectorrotatie, nadat 2020 een jaar was van een dramatische koersdaling door de corona-uitbraak, gevolgd door een indrukwekkend herstel onder leiding van de technologiesector. Dit verwacht strateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management in gesprek met ABM Financial News.

Juvyns benadrukte de snelheid waarmee overheden en centrale banken afgelopen jaar maatregelen hebben genomen om de economie te ondersteunen. In 2021 moeten de maatregelen volgens de strateeg zorgen voor groei.

Wat de beurzen betreft, voorziet Juvyns een sectorrotatie. In 2020 blonken technologie-aandelen uit, maar de analist meent dat “het moment is aangebroken om uit te breiden naar andere sectoren”.

De strateeg verwacht vooral dat aandelen van klimaatgevoelige bedrijven in 2021 in trek zullen zijn.

“Het momentum om de klimaatverandering te bestrijden zal naar verwachting in het komende jaar aantrekken”, voorspelt Juvyns.

Ook bedrijven in de gezondheidszorg die bezig zijn met bestrijding van de coronapandemie zullen volgens Juvyns geliefd zijn.

Qua regio’s blijft Juvyns positief over Azië, en dan met name China.

“Na een decennium van dominantie op de Amerikaanse markt, zal het de beurt aan Azië zijn om te schitteren,” aldus de strateeg. Niet alleen heeft de regio de pandemie beter weten in te dammen, maar volgens de strateeg zijn de vooruitzichten voor structurele groei ook beter.

Het jaar 2021 zal ook gekenmerkt worden door de start van de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus in de eerste helft van het jaar, die volgens de strateeg zal leiden tot een stevig herstel in de tweede helft van 2021.

De risico’s zullen echter nog steeds groot zijn in 2021, waarschuwde Juvyns. “Beleggers moeten bijzonder waakzaam zijn voor het risico van een terugkeer van de inflatie”, voegde Juvyns toe.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws True Value

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit True Value

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.