Als u lijkt op de meeste beleggers, heeft u vast wel een idee van waardeaandelen. De aandelen die u nu kan kopen voor 40 cent, terwijl de werkelijke waarde 1 dollar is. Vaak wordt Buffett, de levende legende, er ook maar bijgehaald.

Iedereen die Buffett’s voorbeeld volgt, is goed bezig. Althans, dat is de gedachte bij veel beleggers.

Maar dat valt reuze mee…

Maar wat veel beleggers voor het gemak vergeten, is toch wel dat waardebeleggen a la Buffett, net wat anders werkt in de praktijk.

 • Buffett houdt aandelen ‘voor altijd’ aan (en kan leven van een salaris dat hij krijgt van Berkshire Hathaway)
 • Buffett heeft bizar veel vrij te besteden cash en vindt het niet erg om steeds bij te kopen (iets wat een gemiddelde particuliere belegger, simpelweg niet heeft)
 • Buffett begon met geld van anderen en echt niet met een paar duizend euro. Als je wilt beleggen als Buffett, heb je dan ook een royaal startkapitaal nodig (met 100.000 euro, kom je er niet).

Geven we nu aan dat Buffett helemaal fout zit met zijn beleggingsmethodiek?

Absoluut niet! Maar de realiteit is wel dat Buffett begon als een fondsmanager, waar hij een salaris verdient van 100.000 dollar (en daar goed van kan leven).

Hierdoor is het voor heel veel experts heel makkelijk om te wijzen naar de geniale strategie van Buffett. Maar iedereen vergeet wel, dat Buffett niet hoeft te leven van zijn aandelen. Waardoor er ook weinig noodzaak is om aandelen te verkopen. Iets wat voor zijn value-strategie, heel belangrijk is.

Voor particuliere beleggers is Buffett niet het beste voorbeeld

U begrijpt, dat dit voor particuliere beleggers niet is weggelegd.

En voor iedereen die wél moet leven van zijn aandelen, is het doel heel simpel: zorgen dat het zuurverdiende geld, optimaal en maximaal rendeert. En dan het liefst in zo’n kort mogelijke tijdsspanne.

Waar Buffett decennia en decennia in een aandeel kan zitten, is dat voor veel beleggers niet weggelegd.

Waarom niet?

 • Veel beleggers beginnen pas na hun 50’e met het opbouwen van een aandelenportefeuille
 • Pensioen kost altijd net wat meer dan vooraf voorzien, dus moet het eigen kapitaal worden aangesproken
 • Een kind dat gaat studeren, blijkt ook altijd net wat meer te kosten
 • En laten we vooral niet vergeten dat we ook van rendement mogen genieten…nietwaar?

We kunnen dus wel doen alsof we allemaal de ‘Buffett’-strategie aanhangen. Maar in de praktijk is dat helemaal niet handig.

Als wij naar aandelen kijken dan denken we er zo over:

 • Een beleggingshorizon van 5 tot 20 jaar is realistisch
 • Een portefeuille moet geld opleveren, in plaats van 'waarde' hebben
 • Een portefeuille moet renderen & inkomen kunnen realiseren
 • 40 jaar wachten voordat 'waarde' naar boven komt, is onzin

Beleggers, pas op voor de ‘value trap’

Nogmaals, voor veel beleggers is ‘value beleggen’ niet veel meer dan een aandeel kopen onder de werkelijke waarde.

Een bedrijf dat een totale beurswaarde heeft van 300 miljoen dollar, maar vastgoed in de boeken van 600 miljoen dollar, is per definitie ondergewaardeerd. Maar als niemand dat vastgoed kan of wilt kopen, komt die waarde nooit vrij. Hoe ga je er als belegger dan geld aan verdienen?

Een aandeel kopen onder de werkelijke waarde is niet zo heel moeilijk.

Zoek op Google maar ‘discount to nav‘ en je komt al heel snel op een lijstje met aandelen uit die lagere beurskoersen hebben dan hun ‘werkelijke’ waarde.

Er is alleen een probleempje: dat dit soort aandelen ondergewaardeerd zijn, betekent niet dat die onderwaardering ooit wordt rechtgetrokken.

Dit noemen we ook wel de value trap. Iets is op papier spotgoedkoop, maar de waarde komt nooit bovendrijven.

Het advies van valuebeleggers is dan meestal: ‘geduld, geduld…. Ooit komt de waarde wel bovendrijven. En we wachten net zolang totdat dit gebeurt.’

Het mooiste van alles is toch wel dat dit advies op heel veel aandelen van toepassing is. Value aandelen die al jaren geen groei meer laten zien, maar wel veel waarde hebben, zou je in theorie dus altijd kunnen vasthouden.

Maar de waarheid is dan wel, dat je op de beurs niet zoveel verdient. En veel beter gewoon in een indexfonds had kunnen zitten.

De nieuwe manier van value investing

Of u nu belegt voor een vroeg pensioen, ondersteunen van familie, een appeltje voor de dorst of simpelweg voor een extra inkomen, het is nooit prettig om in aandelen te zitten die pas over 40 of 50 jaar heel veel geld kunnen opleveren.

Bovendien, is het ook helemaal niet nodig. Want er zijn nu voldoende aandelen die alle karaktereigenschappen van echte waardeaandelen hebben, maar in een paar jaar al enorme rendementen kunnen laten zien.

We denken aan aandelen die:

 • Hard kunnen groeien
 • Enorm veel stijgingspotentieel hebben
 • In de komende paar jaar kunnen bewegen (en niet in de komende paar decennia)

Sterker nog: we zien nu zoveel kansen ontstaan, dat we op zoek zijn gegaan naar een analist die deze nieuwe trend van het begin tot eind kan opvolgen.

En die analist, hebben we gevonden.

Dieter’s Value Stocks

Dieter Plas AnalistBij BeursBrink hebben we daarom nog niet zo heel lang geleden Dieter Plas, als nieuwe analist verwelkomd.

Hij is in de Benelux al bekend (o.a. van Kanaal Z, Standaard e.d) als valuebelegger en niet zonder reden: zijn trackrecord is erg goed en zijn analyses zijn glashelder.

Bovendien past het perfect in de BeursBrink-filosofie:

 • Ondergewaardeerde aandelen, die wel kunnen groeien
 • True value, maar dan wel met gevoel voor timing
 • Koopjes vinden in sectoren waar niemand durft of denkt te kijken
 • Alles uit kunnen leggen in heldere taal

Dieter is voor BeursBrink Het True Value Rapport gaan inrichten. En daarmee heeft Dieter afgelopen jaar al heel veel abonnees mooie rendementen bezorgd.

En vol overtuiging durven wij te zeggen: beleggers gaan ook de komende jaren nog mooie tijden tegemoet dankzij Het True Value Rapport.

Maar eerst, wat Dieter met het True Value Rapport vooral niet doet:

 • Ingewikkeld jargon
 • Typische 'Value Traps' bespreken
 • Overgecompliceerde analyses die niemand begrijpt

Dit rapport focust zich op…

In plaats daarvan kijkt hij voor dit rapport uitsluitend naar manieren om met de goedkoopste aandelen van de beurs, superieure rendementen te scoren in de komende paar jaar (en niet de aanhoudtermijn van Warren Buffett).

Met andere woorden: geen poespas, maar de focus op hetgeen waarvoor u betaalt… een goed rendement.

En een goed rendement, dat krijgt u. Kijkt u maar eens naar de winsten op reeds gesloten posities van het True Value Rapport (sinds de start in oktober 2019):

Wat u krijgt bij het True Value Rapport

#1: Iedere maand krijgt u de nieuwste editie van het True Value Rapport toegestuurd. U krijgt dan minimaal 1 kooptip én de belangrijkste updates van de True Value Selectielijst.

#2: Toegang tot de selectielijst met daarin alle koopwaardige aandelen die het True Value Rapport volgt. Zo weet u precies welke aandelen wij nu interessant vinden en waarom.

#3: Een alert per Whatsapp zodra wij een aandeel kopen, verkopen of een nieuw rapport publiceren.

#4:  Ieder kwartaal – na de kwartaalcijfers – krijgt u van ons een complete gids, gericht op alle posities die wij in de selectielijst volgen. Zo weet u precies wat er met welk aandeel gebeurt, en hoe wij er naar kijken.

Iedere kooptip wordt voorzien van:

Een heldere ‘buy case’. Bij ieder aandeel leggen wij in helder Nederlands uit waarom er nu een koopkans ontstaat, welke factoren ons team heeft meegenomen in de analyse en wat wij voor een koersontwikkeling verwachten. Zo weet u altijd, in compleet heldere taal, wat er speelt en waarom er een koopkans is.

Een duidelijk risicoprofiel: Het True Value Rapport maakt gebruik van een unieke risicorating, waarbij we altijd aangeven of we een hoog, marktconform of laag risico zien voor het aandeel. Zo weet u precies wat de up- en downside kan zijn bij ieder aandeel dat wij tippen.

24/7 monitoring: als wij een aandeel tippen, volgen we dat ook op. Geen maandenlange stiltes (ook niet als een aandeel wat slechter presteert) maar gewoon heldere updates. Bovendien krijgt u als eerste een alert zodra wij een aandeel verkopen, of er iets aan de situatie wijzigt.

Toegang tot de Value Investor Club

Met het True Value Rapport krijgt u ook toegang tot de Value Investor Club. Deze club, alleen voorbehouden voor abonnees van het True Value Rapport, geeft u veel extra’s voor waardebeleggers.

Het is de ideale aanvulling op het True Value Rapport:

Voordeel #1: Het complete pakket van Value Ebooks.
Deze ebooks, speciaal gemaakt door Dieter en zijn team, richten zich op valuekansen in specifieke sectoren. Van Poolse aandelen tot holdings. U krijgt het pakket direct toegemaild, nadat u bent geabonneerd op het True Value Rapport.

Voordeel #2: Toegang tot de exlusieve maandelijkse update. Iedere 4e zaterdag van de maand, behandelt Dieter met zijn team vragen die door lezers zijn ingestuurd. Of het nu gaat om aandelen uit uw portefeuille of een mening over de laatste economische ontwikkelingen: wij beantwoorden al uw lezersvragen in deze podcast.

Voordeel #3: Iedere 2e zaterdag van de maand: uw Monthly Value Letter in de mailbox. In deze nieuwsbrief nemen wij een stapje terug, waarin we kijken naar macro-economische ontwikkelingen en het laatste nieuws omtrent valueaandelen opvolgen. Een absolute must-read voor iedereen met valueaandelen in de portefeuille.

Voordeel #4: De All Star Portefeuille: met uw lidmaatschap van de Value Investor Club, krijgt u ook toegang tot onze All Star Portefeuille die is ingericht aan de hand van ondergewaardeerde holdings op de beurs. Deze modelportefeuille van 100.000 euro wordt eens in het kwartaal geüpdate. Alerts en wijzigingen krijgt u direct per mail.

Dit complete pakket tegen een spotprijs!

U ziet het: met dit pakket bent u klaar als waardebelegger. Werkelijk alles wat u nodig heeft om beslagen ten ijs te komen, met eersteklas research, zit in dit pakket verwerkt.

Dat doen we natuurlijk met een specifieke reden: wie zich nu in value positioneert, zal in de komende jaren rendementen scoren die vergelijkbaar zijn met groeiaandelen van het afgelopen decennium. Wij zijn zo van deze visie overtuigd, dat we nu graag een compleet pakket aanbieden tegen de laagste prijs mogelijk.

Om eens in euro’s uit te drukken, wat dit pakket normaliter zou kosten:

 1. Het True Value Rapport (€599)
 2. Dieters Value Ebook – Polen (€149)
 3. Dieters Value Ebook – Gaming (€149)
 4. Dieters Value Ebook – Retail (€99)
 5. Dieters Value Ebook – Holdings (€99)
 6. Toegang tot de Value Investor Club (€99 per jaar)
 7. Totaal pakket: €1.194

En dit complete pakket, is iedere euro waard. Dubbel en dwars. En om aan te geven hoeveel wij geloven in value als de volgende beleggingskans, doen we vandaag een enorme toezegging.

U krijgt dit pakket niet voor 1.194 euro. Maar heel tijdelijk voor slechts €199! En dat dus voor een heel jaar!

Dat betekent dat u 12 maanden toegang heeft tot het volledige pakket voor maar €199. Compleet met de Value Investor Club en alle ebooks. Inclusief alle updates, zolang als u abonnee bent.

bestel uw True Value Rapport nu!

Looptijd abonnement:
Kosten abonnement:

449 449
18,71 per maandrapport

Direct na het abonneren, sturen wij per mail alles toe, zodat u direct van start kunt gaan. Deze tijdelijke extra korting is alleen toe te passen op een True Value-abonnement van 12 maanden.

 

Wat krijg ik allemaal bij het True Value Rapport?

Het True Value Rapport (€599)
Dieters Value Ebook - Polen (€149)
Dieters Value Ebook - Gaming (€149)
Dieters Value Ebook - Retail (€99)
Dieters Value Ebook - Holdings (€99)
Toegang tot de Value Investor Club (€99 per jaar)

Ik wil graag enkel op de Value Investor Club abonneren, kan dat?

Dit is niet mogelijk. Toegang tot de club is alleen voor abonnees van het True Value Rapport.

Hoe krijg ik alerts, updates en edities van het True Value Rapport?

U kan alle edities terugvinden in het archief op BeursBrink.com met uw persoonlijke inloggegevens. Meldingen van nieuwe edities krijgt u per mail en per whatsapp (indien u dat wenst). Alerts ontvangt u altijd per mail en per whatsapp (indien u dat wenst).

Kan ik Dieter persoonlijk mailen met vragen?

Dat is zeker mogelijk: als abonnee van het True Value Rapport, kan u altijd al uw vragen mailen naar ons mailadres. Dieter zal waar mogelijk binnen 24 uur antwoord geven en/of de vraag behandelen in een speciale podcast, die iedere maand wordt uitgestuurd.

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.