True Value - 10 maart 2021 - Aandelen

Stijgende rente doet value stocks beter presteren

door SVEN VAN GASSE

De aandelenmarkten werden de afgelopen week opgeschrikt door de stijgende rente. Groeiaandelen kregen hierdoor harde klappen op de beurs. Aan de andere kant van het spectrum staan de value-aandelen, die dan weer beter presteerden door de rentestijging.

In de video van deze week bespreekt Raja het belangrijkste beursnieuws van deze week. Waarde vs groei wordt vanaf 8 minuten aangehaald.

Voor groeiaandelen is een stijgende rente een negatieve zaak. Deze bedrijven moeten grote investeringen doen om te blijven groeien, waarvoor zij kapitaal moeten lenen. Bij een stijgende rente zullen de kosten om geld te lenen hoger worden.

Bij value-aandelen is de stijgende rente minder belangrijk. Dit zijn gezonde bedrijven die niet meer fors zullen groeien maar het moeten hebben van hun huidige marktaandeel en minder van de toekomst. Deze bedrijven hebben vaak ook meer cash op de balans staan waardoor zij profiteren van een stijgende rente.

True Value Rapport

Bij Beursbrink zijn spelen wij met ons True Value Rapport al langer in op de verwachte rotatie van groei naar value. Wij verwachten dat deze trend zich nog een geruime tijd zal verderzetten.

Als je meer wil weten over onze visie in value-aandelen, is ons True Value Rapport zeker iets voor jou. Hierbij ontvang je onze aanbevelingen van bedrijven die in de komende jaren een enorm stijgingspotentieel hebben en bovendien aan een fikse korting noteren.

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws True Value

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit True Value

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.