Americas - 20 januari 2021 - Aandelen

UBS zet Netflix op kooplijst na cijfers

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het advies voor Netflix verhoogd van Neutraal naar Kopen, terwijl het koersdoel opwaarts werd bijgesteld van 540 naar 650 dollar.

UBS werd positiever over het aandeel na de kwartaalcijfers van de streamingdienst op dinsdagavond. Hoewel het bestuur van Netflix in de afgelopen kwartalen terughoudend bleef over de groeiverwachtingen van het aantal abonnementen na de coronacrisis, is UBS van mening dat de mondiale stijging van het aantal abonnementen sterk blijft, zelfs met inachtneming van de toegenomen concurrentie en een al robuuste groei in de eerste helft van 2020.

Bovendien blijft Netflix investeren in nieuwe content en is er meer zicht op de marges en vrije kasstroom in de komende jaren op basis van meer expliciete uitspraken van het bestuur. “Dit zal de aandacht van beleggers trekken”, aldus UBS.

“In 2021 verwachten we dat de vrije kasstroom ongeveer neutraal zal zijn”, meldde Netflix dinsdagavond. Voorheen werd nog uitgegaan van een uitstroom.

UBS noemt Netflix “een winnaar op lange termijn”, waarbij de focus komt te liggen op een handvol streamingdiensten. Hoewel het aandeel volgens UBS volatiel kan blijven, ziet de Zwitserse zakenbank een aantrekkelijkere verhouding tussen de risico’s en het rendement dan het halverwege 2020 zag.

Het aandeel Netflix opent woensdagmiddag vermoedelijk 13 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.