Nederland - 20 april 2022 - Aandelen

Netflix daalt 25 procent nabeurs

door STIJN

Het belooft een donkerrode handelsdag te worden voor streamingdienst Netflix. Gisteren nabeurs publiceerden ze hun kwartaalcijfers en dat verliep niet bepaald gunstig. Voor het eerst sinds oktober 2011 zijn ze gebruikers kwijtgespeeld, meer bepaald 200.000 abonnees tijdens Q1 dit jaar. Het aandeel ging nabeurs 25 procent naar beneden.

De publicatie van de kwartaalcijfers, altijd een spannende gebeurtenis op de aandelenmarkten. Bij goede resultaten kunnen aandelen vleugels krijgen, bij teleurstellende cijfers kunnen ze in een vrije val geraken. Streamingdienst Netflix kan erover meespreken, over dat laatste alleszins. Hun aandeel is nabeurs 25 procent naar beneden getuimeld omwille van een teleurstellend rapport.

Voor het eerst sinds oktober 2011 zijn ze abonnees verloren, 200.000 stuks om precies te zijn. En het verlies is eens zo pijnlijk omdat ze een toename hadden voorspeld van 2,73 miljoen nieuwe abonnees. Ook qua omzet verliep het eerste kwartaal niet zoals analisten hadden gehoopt, 7,87 miljard dollar in plaats van de vooropgestelde 7,93 miljard dollar.

Abonnees

Aandelen van andere streamingdiensten daalden ook hard. Roku ging 6,15 procent onderuit, Disney 4,28 procent en Spotify met 2,50 procent. Volgens Netflix heeft de opschorting van hun diensten in Rusland geresulteerd in het verlies van 700.000 abonnees. Zonder deze impact zou het aantal nieuwe gebruikers zijn gestegen met 500.000 stuks wat minder dramatisch zou zijn geweest.

Het bedrijf is al een tijdje op zoek naar andere manieren om geld in het laatje te brengen. Eén van de mogelijkheden is de toevoeging van videogames tot het platform. Analisten en investeerders vragen zich af wat ze nog kunnen doen maar daar heeft Netflix nog niet op gereageerd. De EPS was dan weer 3,53 dollar, wat aardig hoger is dan de voorspelde 2,89 dollar.

Bronnen: Sarah Whitten – CNBC

Foto: Stock CatalogFlickrCC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.