VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Americas - 30 december 2020 - Aandelen

Tesla zal positief verrassen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Tesla zal zijn doelstelling van 500.000 leveringen in 2020 kunnen halen, dankzij een sterke vraag in China en een aantrekkende vraag in Europa en de Verenigde Staten  Dit schreef analist Dan Ives van Wedbush woensdag in een rapport.

Analisten hadden tot begin van de zomer geen moment verwacht dat Tesla die doelstelling zou halen, aldus Ives.

De analist zei op basis van een analyse van de vraag en de afleveringen wereldwijd in het vierde kwartaal, dat Tesla zowel de verwachtingen van de markt als de interne verwachtingen waarschijnlijk gemakkelijk zal overtreffen.

Ives verwacht dat het aantal leveringen in het vierde kwartaal op circa 190.000 tot 200.000 zal uitkomen.

“Op weg naar het einde van het jaar en 2021 zien we een grote omslag in de vraag naar elektrische auto’s wereldwijd, met onze verwachting dat de vraag naar EV-voertuigen zullen stijgen van 3 procent van de totale autoverkoop nu naar 10 procent in 2025”, zei Ives.

De analist is van mening dat deze ontwikkeling met name goed zal uitpakken voor Tesla als marktleider, “vooral in China”, aldus Ives.

Als China zich zo blijft ontwikkelen, zou het aantal Tesla-leveringen in 2022 wereldwijd volgens de analist wel eens de één miljoen kunnen aantikken.

Wedbush heeft een Neutraal advies voor Tesla en een koersdoel van 715 dollar. In het meest gunstige scenario kan de koers volgens Ives echter naar 1.000 dollar.

Tesla, dat recent in de S&P 500 index werd opgenomen, sloot dinsdag op 666,00 dollar.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Paul
4 maanden geleden

Zal dit aan deel niet splitsen?

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.