Nederland - 12 april 2021 - Aandelen

Positieve Amerikaanse vooruitzichten doen olieprijzen stijgen

door STIJN

Olieprijzen lijken nieuwe kracht gevonden te hebben dankzij de positieve vooruitzichten van de Amerikaanse economie. Deze gaat waarschijnlijk sterker en sneller herstellen dan men eerst had verwacht, wat wil zeggen dat ook de vraag naar olie sneller zal stijgen. De Brent en de WTI crude zijn de handelsweek alvast positief begonnen. 

De Amerikaanse economie begint steeds sneller recht te krabbelen. De consensus is dat de economie veel sterker aan het herstellen is van de coronapandemie dan men eerst had gedacht. En dat is uiteraard goed nieuws, niet alleen voor de wereldeconomie maar ook voor de oliemarkt.

Het dipje op de oliemarkt van de afgelopen weken zou nu plaats kunnen gaan maken voor een nieuwe ‘rally’, of alleszins opwaarts momentum. Want als de Amerikaanse economie om stoom geraakt, dan zal de vraag naar olie ook fors gaan stijgen, aldus Axi hoofdstrateeg Stephen Innes.

An unsettling calm has enveloped oil markets recently as Brent remains anchored around $63 and traders adopt a wait=and-see range-trade mentality.

Omslagpunt

Terwijl de Verenigde Staten meer dan 70 miljoen mensen volledig hebben gevaccineerd en in Europa het aantal nieuwe besmettingen aan het dalen is, meldt India een record aan nieuwe gevallen en zien andere delen van Azië ook een stijging van het aantal besmettingen. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat de prijzen op de oliemarkt alsnog horizontaal zou kunnen blijven evolueren.

De Amerikaanse economie bevindt zich op een omslagpunt te midden van de verwachting dat groei en jobcreatie de komende maanden zullen versnellen. Maar er is een risico om de economie te snel te heropenen en een heropleving van het aantal gevallen van coronavirus te veroorzaken, zei Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell in een interview.

Bronnen: Economic Times

Foto: Paul Brennan – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.