Energy - 7 juni 2019 - Commodities

Olieprijs test de bodem

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is gedaald naar het laagste niveau sinds januari en test daarmee de bodem. Dit stelt econoom Hans van Cleef van ABN AMRO vrijdag.

Eerder deze week daalde de prijs voor een vat Brent kortstondig onder de 60 dollar. Eind april was dit nog 76 dollar.

“Deze 20 procent daling in ruim een maand tijd was het gevolg van een verschuiving van marktfocus”, meent Van Cleef.

De aandacht schoof van aanbodgerelateerde problemen naar de angst over de negatieve gevolgen voor de wereldeconomie als gevolg van de aanhoudende handelsperikelen tussen de VS en andere landen, met name China en Mexico.

“Als gevolg hiervan werd het tijd voor de speculatieve beleggers om winst te nemen op de sinds het begin van dit jaar opgebouwde long-posities en af te wachten wat de richting zal zijn gedurende de komende weken”, aldus de econoom van ABN AMRO.

Van Cleef hanteert nog altijd een bandbreedte voor Brent van 60 tot 80 dollar per vat. “Een verdere significante daling van de olieprijs ligt in ons basisscenario dan ook niet voor de hand.”

De aanbodgerelateerde ontwikkelingen zorgen er volgens Van Cleef als het ware voor een bodem onder de olieprijs. “Deze bodem komt overeen met het technische steunniveau van de USD 58-60/vat zone voor Brent olie.”

ABN AMRO verwacht weer een herstel van de olieprijs in de tweede helft van het jaar.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Energy

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Energy

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.