VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 16 januari 2021 - Beursbrink

Waarom maakten marihuana-aandelen een sprong deze week?

door STIJN

Beleggers in marihuana-aandelen hebben het vast gemerkt. Op woensdag maakten deze aandelen een flinke sprong met een aantal procentpunten en wisten de week zeer positief te eindigen. Dat komt omdat Mexico heeft beslist medicinale marihuana te legaliseren. En dat is nog niet alles, er wordt zelfs gekeken om recreatieve marihuana te legaliseren.

De maand januari is tot nu toe zeer gunstig voor marihuana-aandelen. Eerst was er de ‘blue sweep’ in de Amerikaanse Senaat, hierdoor kregen de Democraten de meerderheid van de zetels in handen. Wat positief is voor de marihuanamarkt omdat hierdoor de kans op legale marihuana op federaal niveau best groot is. En dat was er nog de stijging op de markt de afgelopen week.

Op woensdag maakten marihuana-aandelen een sterke sprong. Er kwam namelijk zeer gunstig nieuws vanuit Mexico. Het Mexicaanse ministerie van Volksgezondheid en de Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador hebben nieuwe voorschriften ondertekend die farmaceutische bedrijven in staat stellen medicinale marihuana te onderzoeken. Bedrijven die dergelijk onderzoek willen doen, moeten eerst toestemming krijgen van de Mexicaanse gezondheidsautoriteit.

De nieuwe regels laten bedrijven ook toe marihuana te telen en oogsten, uiteraard enkel voor medicinale redenen. Maar er wordt ook verder gekeken dan enkel medicinale marihuana. Het Mexicaanse Congres had eerder al laten weten dat ze aan het bekijken zijn om recreatieve marihuana onder de loep te nemen. Ook dit kan realiteit worden op korte termijn.

Ook de USA?

Als marihuana volledig wordt gelegaliseerd, dan zou Mexico de grootste marihuanamarkt ter wereld zijn, aldus The Wall Street Journal. En dat zou extra druk leggen op de Verenigde Staten omdat het zich dan tussen twee landen bevindt waar marihuana legaal is, namelijk Canada en Mexico.

Het is dus niet verwonderlijk dat marihuana-aandelen hierdoor sterk stijgen. Op vrij korte termijn kan het marktpotentieel ontzettend hard gaan toenemen mochten de Verenigde Staten van Amerika en Mexico effectief groen licht geven voor de legalisering van marihuana.

Bronnen: Motley Fool

Foto: viciousartstudios – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.