USA - 22 maart 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Nike stelt teleur

Op Wall Street is Nike (ticker: NKE) het slechtst presterende aandeel binnen de Dow Jones index. De sportartikelengigant laat meer dan 6 procent liggen en valt terug tot 54,5 dollar.

De kwartaalresultaten waren op zich niet echt slecht, de omzet groeide met 7 procent op basis van neutrale wisselkoersen en de nettowinst steeg met 20 procent, maar de wereldwijde bestellingen – de graadmeter van de toekomstige omzet – vertoonden voor het eerst sinds 2009 een krimp.

Nike legde de lat voor zichzelf bijzonder hoog door in oktober 2015 te beloven tegen het eind van het boekjaar 2020 50 miljard jaaromzet te halen. Iets wat bijna onmogelijk lijkt aangezien de jaarlijkse omzet vandaag slechts 33 miljard dollar bedraagt.

Analisten van Stifel Nicolaus verlaagden alvast hun koersdoel van 68 dollar naar 66 dollar. Ze vrezen een hevigere concurrentiestrijd tussen Under Armour, Adidas en Nike.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws USA

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit USA

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.